L'escola pública ampliarà una hora més les classes0

538 24/01/2006, 08:23   

La consellera d'Educació, Marta Cid, va assegurar ahir que les escoles públiques impartiran el curs que ve una sisena hora de classe per equiparar el seu horari al de les concertades independentment que el Pacte Nacional per l'Educació no pugui tancar-se durant aquest gener -període que la conselleria considerava límit perquè la mesura pogués tirar endavant al setembre- o fins i tot en el supòsit que el Pacte finalment no obtingui el suport de tota la comunitat educativa.

El Pacte, document que fixa les bases del sistema educatiu i que ha de constituir l'embrió de la futura llei catalana d'educació, afronta una setmana decisiva en què el departament intentarà superar els esculls que es mantenen en la negociació i que fan que a hores d'ara no tingui encara el vistiplau de tots els agents educatius.

Les reticències a firmar el pacte tal com es planteja en el seu últim redactat, que data del 13 de gener, provenen bàsicament de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, la patronal més representativa de les escoles religioses, i del sindicat de mestres USTEC-STEs, majoritari a l'ensenyament no universitari. En tots dos casos, les diferències estan relacionades, per motius diferents, amb el tractament de l'escola concertada i el seu encaix en una xarxa conjunta de servei públic que possibiliti que els centres concertats obtinguin més recursos a canvi d'assegurar el compliment de la llei: la gratuïtat de l'ensenyament i la no-discriminació de l'alumnat.

Representants de la conselleria es reuniran demà amb la Fundació Escola Cristiana i dijous han convocat per primer cop una reunió conjunta amb els sindicats de professors, la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPAC) i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRPC) per acabar de perfilar el document.

Col·lectius favorables

En aquests moments, tant el sindicat CCOO com les associacions de pares i els moviments de renovació pedagògica són força favorables al pacte. Mentre que des de la Fundació Escola Cristiana el seu secretari general, Enric Puig, es mostrava ahir esperançat que finalment hi haurà acord (tot i que no va assegurar que s'assoleixi demà), la portaveu d'USTEC-STEs, Carolina Rius, va afirmar que si no hi ha canvis substancials en el redactat la seva formació no subscriurà el pacte. USTEC-STEs considera que el text actual és ambigu i no garanteix un canvi "en les regles del joc" de l'escola concertada.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal