Un de cada tres adolescents admet consumir cànnabis0

544 25/01/2006, 08:47       #Salut laboral,

El nombre d'adolescents catalans que consumeixen cànnabis s'ha duplicat en els darrers deu anys. Segons xifres del Departament de Salut, el 1994 un 17,1% dels joves consultats afirmaven haver-ne pres en els últims 30 dies mentre que el percentatge es va elevar fins a un 30,4% en l'enquesta del 2004.

En canvi, el consum de tabac no ha variat considerablement en l'última dècada i el d'alcohol ha baixat d'un 78,3% el 1994 a un 60% el 2004. L'edat d'iniciació al cànnabis se situa en els 14,4 anys, una dècima menys que l'edat del 2002. Gairebé la meitat dels joves entre 14 i 18 anys, un 41,8%, van assegurar que n'havien provat durant l'últim any. Aquestes dades ja havien estat presentades el mes d'octubre passat per la consellera de Salut, Marina Geli, durant una conferència en què també va recalcar que el nombre de consumidors de tabac i el de marihuana s'han igualat.

Per tallar aquest augment progressiu, la conselleria llançarà el pròxim mes una campanya publicitària pels carrers de Barcelona. Una iniciativa que ha sorgit del segon concurs de joves creatius i que ahir va donar a conèixer els guanyadors d'aquesta edició, organitzada pel Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques i l'Associació del Foment de la Salut Mental contra les Addiccions (Foscad). L'obra vencedora té com a lema La Maria no t'estima, de Román Lozano, i segueix els criteris marcats pel certamen, que enguany duia com a tema Cànnabis, una mirada crítica. El guanyador va rebre ahir un xec per valor de 6.000 euros i la satisfacció de veure la seva obra, a partir del febrer, pels carrers de Barcelona.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal