Una certa dosi d'hipocresia0

583 06/02/2006, 09:31   

D'entrada vull deixar constància que sóc mestre defensor de l'anomenada sisena hora a la Primària pública, així estalvio continuar la lectura als detractors.

Defenso també que es produeixin els increments de plantilles docents que en permetin l'aplicació i no es carregui més l'actual horari i feina del professorat. Condició sine qua non.

Amb 33 anys de feina a l'escola pública puc, amb dret, opinar sobre el tema. Els resultats acadèmics que es van obtenint (no són per llançar coets, precisament). La tipologia socioeconòmica i cultural de població escolar majoritària a la qual atenem. La major càrrega lectiva a Catalunya (amb dues llengües oficials a dominar). El greuge comparatiu d'horaris entre la privada concertada i la pública... Tota una llista de justificacions.

No em valen arguments que recorden, per aturar-ne la implantació, altres reivindicacions justes però que obliden l'alumnat que no és en els supòsits d'acollida, desafavoriment, diversitat... No em val que no la puguem tenir per evitar finançar-la a la privada.

Es parla en negatiu de més temps de permanència als centres de nens i nenes, i que perjudica l'acció educativa familiar: S'ha queixat públicament algú quan, abans i ara, hi ha canalla que està des de les 8 del matí ininterrompudament fins a les sis o les set del vespre al seu centre? No deurà ser que alguns estan acomodats en la inèrcia corporativista? O en la cultura del no? O és que no s'han adoptat mesures contradictòries abans? Ja no recordem que els menjadors escolars en moltes poblacions no són obligatoris i, en canvi, es van muntar voluntàriament per no perdre matrícula? O l'acollida del matí? I algunes activitats extraescolars? Com a mínim, aplicar-la, és un intent mesurable, no abstracte, de remuntar la situació.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal