Els títols universitaris tindran tres anys0

456 08/02/2006, 08:31   

Les futures carreres universitàries adaptades a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) constaran de tres anys de formació acadèmica bàsica (180 crèdits) i un curs més, de com a màxim un any (fins a 60 crèdits) de tipus pràctic, que inclourà un treball de final de carrera, un treball de camp o la realització de pràctiques tutelades.

Les noves titulacions de grau, que acabaran amb la divisió entre diplomatures i llicenciatures i donaran lloc a un únic títol de llicenciat un cop la reforma estigui implantada, l'any 2010, tindran un màxim de 240 crèdits (4 anys).

Segons la proposta de reforma que ahir va presentar el ministeri, els tres anys de formació bàsica tindran 180 crèdits, la meitat dels quals els fixarà el ministeri d'Educació i inclouran els continguts comuns de cada titulació. Els 60 crèdits restants fins a completar la formació acadèmica bàsica els dissenyaran les universitats en els seus plans d'estudis, amb la possibilitat d'establir itineraris o mencions específiques dins la carrera referides a una especialitat o diverses.

La idea és que a través d'aquestes mencions les universitats puguin singularitzar-se i potenciar els camps en què destaquen. Per exemple, una universitat molt bona en dret podria completar el títol de llicenciat amb la menció de dret públic, dret internacional o qualsevol altra especialitat. O en el cas de la titulació de mestre de primària, oferir una menció en noves tecnologies o llengua estrangera.

El secretari d'Estat d'Universitats, Salvador Ordóñez, va explicar que les mencions donaran lloc a titulacions dobles i seran homologables a nivell europeu, sempre que tinguin el mateix nom i els continguts siguin comparables.

Un cop adquirida aquesta formació acadèmica bàsica, els estudiants hauran de cursar fins a 60 crèdits més de formació addicional acadèmica o professional per obtenir el títol de grau. Aquests crèdits, que també gestionaran les universitats, hauran d'incloure un projecte de final de carrera que verifiqui l'adquisició de competències generals i habilitats específiques, o unes pràctiques tutelades.

El ministeri recomana que en l'elaboració dels plans d'estudis les universitats busquin acords sobre estructures i continguts, amb l'objectiu de facilitar la compatibilitat i la mobilitat entre centres. També demana com a part de la formació que els graduats siguin capaços de llegir i realitzar presentacions senzilles en almenys una de les llengües estrangeres utilitzades en la disciplina.

Els estudiants que vulguin accedir a un postgrau per aprofundir en la seva formació podran passar directament a fer el curs després de completar els 180 crèdits de formació bàsica sense haver obtingut el títol de grau. La superació dels postgraus, que constaran de 120 crèdits (2 anys) i que es vol que siguin a preus públics, donarà lloc al títol de màster.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal