Agressió d'una família a una mestra0

1445 09/02/2006, 08:01       #Salut laboral, #Mobilitzacions,

Una escola de Badalona, el CEIP Baldomer Solà, va suspendre durant tot ahir les classes en resposta a l'agressió que dimarts a la tarda va patir una mestra del centre, que va ser colpejada per la família d'una alumna de 7 anys d'ètnia gitana. El centre va denunciar ahir la mare i l'àvia de la nena, i el Departament d'Educació de la Generalitat ha anunciat que es presentarà com a acusació particular. Fonts del govern van explicar que ja s'estan estudiant quines mesures cal prendre i que entre aquestes hi ha la possibilitat d'instal·lar a l'escola la figura de l'integrador social. L'Ajuntament, per la seva banda, diu que es reforçaran els programes de cohesió del centre. El CEIP Baldomer Solà torna a obrir avui les portes.

Els fets van passar dimarts a la tarda, a la sortida dels alumnes d'aquesta escola badalonina de primària situada al barri del Congrés, al límit amb Sant Roc. Segons alguns testimonis, la mestra agredida, de quart curs, va cridar a l'ordre una dona d'ètnia gitana, l'àvia de la nena, que estava cridant a l'exterior del centre. En pocs minuts van aparèixer diferents familiars de la menor. La mare, relaten les mateixes fonts, va agafar del coll la mestra, que ni tan sols fa classes a la nena, mentre que l'àvia li va donar un cop de puny mentre proferien amenaces i insults contra el director de l'escola. La mestra agredida va ser atesa a l'Hospital Municipal de Badalona.

Ahir al matí, la direcció del centre va optar per no obrir les portes i suspendre temporalment les classes. Així ho anunciava una gran pancarta. A primera hora, la comunitat educativa del CEIP Baldomer Solà es va reunir amb la inspectora de la zona -en representació de la Generalitat-, amb el regidor d'Educació del consistori badaloní i amb els Mossos per exposar-los el cas i per buscar una solució al risc que corren els mestres d'aquest centre, que en altres ocasions ja s'han enfrontat a episodis puntuals d'insults i amenaces per part d'algunes famílies.

A la tarda, el CEIP Baldomer Solà va denunciar les presumptes agressores a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Educació de la Generalitat va anunciar que es personarà com a acusació particular del cas. Així ho va comunicar la directora general de Personal Docent de la conselleria d'Educació de la Generalitat, Montserrat Guri, que va ser rotunda en les seves declaracions: «L'assetjament físic a un mestre supera tots els límits permesos i nosaltres farem tot el puguem perquè això no passi.» Els serveis jurídics de la Generalitat, va afegir, estan assessorant la comunitat educativa del CEIP Baldomer Solà i la conselleria d'Educació ja està estudiant les mesures que cal arbitrar perquè els fets no es repeteixin. Entre les possibles mesures, va anunciar Guri, hi ha la implantació al centre badaloní de la figura de l'integrador social i la realització d'un curs entre els mestres per dotar-los d'estratègies d'actuació davant una situació de conflicte. És el que s'anomena formació de les emocions. La representant d'Educació admet que els resultats no es veuran de manera immediata però sí a mitjà termini.

Intent de diàleg

Tant l'Ajuntament de Badalona com el director de serveis territorials de la Generalitat cridaran la família que presumptament ha agredit la professora i intentaran dialogar amb els seus membres. El regidor d'Educació, Àlex Mañas (ICV-EUiA), va avançar ahir que es reforçaran els programes de cohesió que s'apliquen a escoles com el Baldomer Solà. El centre està emplaçat en una zona de Badalona on abunda l'alumnat d'ètnia gitana i la població immigrant. Malgrat l'episodi viscut dimarts, és una escola on les diferents comunitats, tret d'excepcions puntuals, conviuen en sintonia. El curs passat hi havia matriculats 312 alumnes, un 55% dels quals eren d'ètnia gitana i un 23%, immigrants. Aquest desequilibri s'ha accentuat amb el tancament recent de l'única escola pública que hi havia al barri veí de Sant Roc. Per això tots els directors de la zona han reclamat un nou CEIP i la creació d'una comissió de matriculació per tal de garantir la compartició de l'alumnat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal