Destinen dues patrulles policials a garantir la seguretat de l'escola0

581 10/02/2006, 09:05       #Salut laboral,

Calma tensa a l'escola Baldomer Solà de Badalona. Dues dotacions policials, una de la Guàrdia Urbana i una altra dels Mossos, van vigilar la sortida de l'escola ahir i ho continuaran fent els pròxims dies. Aquesta és una de les conseqüències de l'agressió a una mestra per una família dimarts. La direcció va decidir tancar portes dimecres per denunciar el cas i demanar solucions. Ahir les classes es van normalitzar tot i que tan sols hi van assistir la meitat dels alumnes.

Molts alumnes els saludaven mentre que uns quants pares se'ls miraven recelosos. Ahir a la tarda dues dotacions policials, una de la Guàrdia Urbana i una altra dels Mossos d'Esquadra, van controlar la sortida de les criatures del CEIP Baldomer Solà, que es van desenvolupar amb total normalitat. L'objectiu de la seva presència és evitar conflictes com el que es va produir dimarts, en què una família va agredir una mestra després que aquesta els cridés l'atenció. La professora va haver de ser atesa a l'hospital municipal de Badalona i va denunciar els fets. El director del centre, Gonzalo González, va aplaudir la decisió de posar seguretat i va exposar la necessitat que aquest servei sigui permanent. «Ho hem demanat perquè considerem que no donen una mala imatge.» Sense anar més lluny, agents de la Guàrdia Urbana van comentar que també s'ha muntat un dispositiu similar a l'institut Nostra Senyora de l'Assumpció, situat molt a prop del Baldomer Solà, on també s'ha registrat algun incident. González també va assegurar que dins les aules no hi ha conflictes entre els alumnes, sinó que «són un grup reduït de famílies les que no es comporten correctament». La pròxima actuació del Departament d'Educació -que també es presentarà com a acusació en el cas-, l'Ajuntament i la direcció del centre serà contractar un integrador social.

Suport dels pares

Per protestar contra les accions violentes, el centre no va fer classe durant tot el dimecres. Ahir van tornar a obrir, però només van omplir les aules a mitges, molts nens es van quedar a casa. Segons Juan Francisco Cortés, pare d'un alumne, el centre no va informar «ni sobre el tancament ni que avui [ahir per al lector] tornaven a obrir».

L'associació de pares i mares de l'escola han donat suport a la posició del claustre de professors. Montserrat Casas, membre de l'Ampa del CEIP, va afirmar ahir que la situació era «trista i vergonyosa» i es va mostrar a favor de fer costat als mestres. «Estan realitzant una molt bona tasca i no volem que se n'acabin anant cansats», va comentar. Casas va reconèixer que l'escola es troba en «una zona complicada» però que el nivell educatiu sempre ha estat immillorable. De la mateixa manera es va definir l'Ajuntament, que va remarcar la tasca que es fa a l'escola a favor de la cohesió social al barri, on hi ha una forta presència d'immigració i de persones d'ètnia gitana.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal