ASPEPC i SPS constitueixen una Federació0

2408 15/02/2006, 09:37       #LOE,

Els sindicats de secundària pública ASPEPC i SPS (Associació Sindical de Professors d’Ensenyament Públic de Catalunya i Sindicat de Professors de Secundària, respectivament), després d’haver-ho debatut i aprovat en els seus respectius òrgans de govern, han decidit constituir la Federació ASPEPC-SPS, un nova organització sindical en la qual ambdós sindicats concorreran conjuntament a les properes eleccions sindicals d’aquest any 2006.

Rebutgem qualsevol projecte destinat a convertir els Instituts de secundària en mers centres d'acollida destinats a convertir en futura mà d'obra barata el seu alumnat.

Un dels grans problemes del professorat de secundària, i en gran mesura la raó per la qual els membres d'aquest col·lectiu hem patit i seguim patint els greuges laborals i professionals que tots coneixem, ha estat sens dubte l'absència d'un sindicat fort i pròpiament de la secundària pública catalana que defensés els nostres interessos i drets com a col·lectiu professional.

La política educativa de les succesives Administracions educatives ha estat en els darrers anys, malgrat la seva xerrameca pseudoprogressista, clarament regressiva, encaminada a la desfuncionarització pràctica dels docents de secundària i a la desnaturalització d'aquesta etapa acadèmica. En aquest projecte han comptat amb la inestimable complicitat dels sindicats tradicionals -a les direccions dels quals la presència de la secundària és merament testimonial o d'alliberats que fa anys que no imparteixen classe a les aules- que han mantingut una política negociadora en què la secundària ha exercit simplement de moneda de canvi, (tant en l'àmbit específic de la funció pública com, atesos els interessos d'algunes d'aquestes organitzacions a la privada, en l'àmbit de la docència en general. Una xarxa de complicitats en la qual els docents de secundària han estat sistemàticament negligits).

A la darrera assemblea de la Plataforma del Vallès, el mes de novembre del 2005, ASPEPC i SPS ens vam comprometre públicament a articular aquesta candidatura unitària de la secundària pública

Pel que fa a l'àmbit específic del sindicalisme de secundària pública, la dispersió ha impedit la consolidació d'un sindicat de secundària pública fort i amb capacitat de pressió. Aquesta situació va produir, al seu torn, la desmobilització del professorat de secundària i la seva abstenció majoritària a les eleccions sindicals. D'altra banda, tot indica que els auguris que en aquests moments planegen sobre el nostre col·lectiu són més punyents que mai: la síntesi entre la LOE i el Pacte Nacional per a l'Educació -del qual en sorgirà la futura Llei Catalana d'Educació- amenacen de liquidar la secundària pública, adaptant-la una simple extensió de la primària, i de reconvertir el perfil professional del docent de secundària a funcions merament assistencials.

Conscients d'aquesta situació, els sindicats de secundària ASPEPC i SPS hem acordat federar-nos i constituir la Federació ASPEPC-SPS, amb la finalitat d'oferir al professorat una candidatura unitària de la secundària pública catalana amb garanties d'obtenir uns resultats que acabin amb el tradicional arraconament dels problemes de la secundària i permetin de fer sentir la nostra veu a les diverses instàncies a on fins ara ha estat silenciada o adulterada.

Dels membres de la Federació, cal dir que ASPEPC és en aquests moments l'únic sindicat de secundària amb representació, essent la quarta força sindical de l'ensenyament públic català. SPS, al seu torn, té una implantació contrastada i ha seguit en tot moment, com el seu nom indica, una línia clarament compromesa amb els interessos del professorat de secundària. Estem parlant doncs de les dues forces més importants de la secundària pública.

Defensem el caràcter especialista del docent de secundària, la seva condició de funcionari públic i els drets professionals que això comporta, com a garantia de llibertat de càtedra en l'exercici de la docència, en oposició als nomenaments arbitraris i clientelistes que s'estan promovent des del Departament d'Educació amb la complicitat dels sindicats "orgànics".

Defensem una secundària pública que formi acadèmicament i humanament els nostres alumnes. Rebutgem qualsevol projecte destinat a convertir els Instituts de secundària en mers centres d'acollida destinats a convertir en futura mà d'obra barata el seu alumnat.

Defensem la necessitat de la transmissió de coneixements com a eix vertebrador del sistema acadèmic i rebutgem les trivialitzacions que, des de certs corrents pedagògics, és plantegen molt sospitosament només per a l'ensenyament públic.

Reivindiquem la dignificació de la funció i la carrera docents, i la condició de llicenciats universitaris superiors dels docents de secundària. Rebutgem el projecte de docent generalista que proposa el Pacte Nacional per a l'Educació i que anorrea el necessari perfil d'especialista propi de la Secundària alhora que devalua la titulació exigida.

A la darrera assemblea de la Plataforma del Vallès, el mes de novembre del 2005, ASPEPC i SPS ens vam comprometre públicament a articular aquesta candidatura unitària de la secundària pública. Ara demanem públicament el suport de tots els professors i professores de secundària que comparteixin les nostres inquietuds i il·lusions. Molt especialment, també, ens dirigim a les associacions professionals i moviments assemblearis per tal de recabar el seu suport i la seva participació en aquest projecte. Les amenaces que planegen sobre el nostre col·lectiu, (algunes de les quals hem denunciat aquí, són ben certes i contundents). Només amb un sindicat de secundària pública fort podrem estar en condicions d'aturar el que ens ve al damunt. Encara hi som a temps.

Formulari online d'adhesió.
Per tal d'organitzar una candidatura en defensa de l'ensenyament secundari, la Federació ASPEPC·SPS necessita la teva col·laboració.

ASPEPC SPS


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal