Els sindicats ASPEPC i SPS s'uneixen en una federació0

1006 16/02/2006, 09:32       #Mobilitzacions,

A partir d'ara, el Sindicat de Professors de Secundària (SPS) i el sindicat de secundària ASPEPC treballaran plegats. Totes dues associacions, que representen part del professorat de secundària de Catalunya, s'han unit en un federació, segons han informat aquest dimecres en un comunicat. La nova organització sindical que s'ha creat amb aquest acord s'anomena Federació ASPEPC-SPS. Amb ella, tots dos sindicats concorreran conjuntament a les properes eleccions sindicals de 2006.

La Federació ASPEPC-SPS és el resultat de la constatació, per part de totes dues forces, de la coincidència de plantejaments sindicals i de la seva plena identificació enb la defensa de l'ensenyament secundari públic i dels seus professionals, els professors i professores de secundària pública de Catalunya, segons expliquen els dos sindicats en el comunicat.

La decisió d'unir-se en una federació la van prendre en l'última assemblea realitzada per la Plataforma del Vallès, el 23 de novembre de 2005 a l'IES Jaume Balmes. Van creure que havien de sumar forces per fer front a la "gravíssima" situació en què es troba l'ensenyament públic, on, segons els sindicats, existeix una "amenaça clara de reconversió de la xarxa pública en centres assitencials i la complicitat tàcita dels grans sindicats amb l'Administració".

Tots dos sindicats es van comprometre públicament a formar una candidatura unitària de secundària per donar veu al professorat de secundària. Així volen que se sentin les reivindicacions d'aquest col·lectiu, peticions que, segons diuen, "han estat sistemàticament silenciades" en els darrers anys, cosa que ha comportat "un progressiu deteriorament de les condicions de treball dels docents i del sistema d'ensenyament públic".

En un principi, la federació queda constituïda amb aquests dos sindicats. Però aquestes organitzacions han fet una crida per a què altres col·lectius de secundària que ho vulguin s'uneixin també a aquest projecte.

Article original: http://www.lamalla.net/canal/educacio/noticies/article.asp?id=186426


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal