El pacte educatiu es torna a retardar0

538 23/02/2006, 09:41   

El pacte educatiu que s’havia de tancar el dia 17 de febrer no es tancarà tampoc aquesta setmana. El Departament d’Educació descarta gairebé al 100% que aquesta setmana es pugui arribar a un acord definitiu amb els sindicats i la patronal de l’escola concertada. Tot i que el departament va donar oficialment per tancades les negociacions divendres passat, aquesta setmana s’han produït nombrosíssims contactes entre el departament i la patronal.

Moltes d’aquestes converses s’han produït al més alt nivell; sense que de moment s’hagin desbloquejat les converses. De moment, l’únic pacte que hi ha és el del silenci. Educació ha demanat a les parts implicades no fer declaracions en un moment molt delicat, ja que qualsevol moviment podria tirar per terra mesos de negociacions. Ahir, la consellera d’Educació, Marta Cid, no es va atrevir a fer un diagnòstic sobre el futur del pacte i es va limitar a dir que l’«objectiu és arribar a un acord» i que farà «tot el que calgui per arribar a bon port». Sobre les mobilitzacions convocades la setmana que ve pel sindicat USTEC-STES contra la sisena hora, la consellera va dir que demostren que el sindicat ha dit no al pacte. Per la seva banda, Rosa Cañadell, del sindicat USTEC-STES, va explicar que el pròxim dijous es podrà «copsar el grau de disconformitat» que entre el professorat hi ha de la sisena hora. Cañadell va mostrar «sorpresa» perquè el pacte «semblava fa unes setmanes que estava fet i ara està empantanegat». En aquest estat de coses, USTEC-STES va demanar ahir que s’inclogui el sindicat en les negociacions si es renegocia el pacte un altra vegada. «Si es parla de coses importants no entenem per què no tornem a entrar en les negociacions», segons Cañadell.

Plans d’entorn

D’altra banda, la consellera d’Educació, Marta Cid, va firmar ahir amb alcaldes i regidors els convenis de 27 nous plans d’entorn, un programa que el departament va impulsar el curs passat amb 25 municipis per portar l’oferta educativa més enllà de l’escola i treballar per la cohesió social i la integració.

Els municipis que han posat en marxa els plans d’entorn són Capellades, Castelldefels, Igualada, Sant Feliu de Llobregat, Canovelles, Gelida, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Roda de Ter, Sant Celoni, Santa Coloma de Gramenet, Blanes, Lloret de Mar, Figueres, Olot, Palafrugell, Roses, Guissona, Tàrrega, Santa Oliva, Alcanar, Deltebre, l’Ametlla de Mar, Rubí, Sabadell i Sant Cugat del Vallès.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal