Manifest de professorat de l'IES Salvador Dalí0

1811 23/02/2006, 09:57       #Mobilitzacions,

Els professors sotasignats de l'IES "Salvador Dalí" de El Prat de Llobregat volem expressar i comunicar una sèrie d'idees adreçades a altres claustres, així com als sindicats i al Departament d'Educació.

Estem orgullosos de ser funcionaris, ningú no ens ha regalat res i ens han calgut molts esforços per tenir una plaça i un treball per a qualsevol segle, al marge de partits i de poders.

No estem d'acord amb la forma en què s'ha establert el fons de pensions per a funcionaris, sense cap consulta ni cap informació prèvia. Demanem dades concretes i que no ens arribin les notícies en forma de rumors.

Estem preocupats davant la possibilitat que sota l'expressió "autonomia de centres" s'amagui el fet d'incrementar en 6 hores setmanals el marc horari fix dels professors d'institut. Pensem que no contribueix a millorar la qualitat de l'ensenyament i que és una mesura irracional: els professors necessitem temps per preparar les assignatures que impartim, i també per desconnectar-ne , i així afrontar millor la dura feina de les classes.

Donem suport al manifest "En defensa de l'ensenyament secundari públic" de la Plataforma del Vallès, publicat a EL PAIS el 17 de novembre de 2005. Volem posar un exemple de les nostres preocupacions: en el "Pacte Nacional per a l'Educació" es diu que "Caldria superar, doncs, el concepte tradicional de funcionari, que no sembla compatible amb la noció de funció docent per al segle XXI. Convé, doncs, superar el concepte de "plaça en propietat definitiva", concepte que és molt del segle XIX..." Estem orgullosos de ser funcionaris, ningú no ens ha regalat res i ens han calgut molts esforços per tenir una plaça i un treball per a qualsevol segle, al marge de partits i de poders.

Demanem als sindicats d'ensenyament o d'educació que abans de signar pactes facin l'esforç d'aconseguir un consens ampli i que ens informin dels passos que puguin canviar la nostra vida professional.

Us convidem a enviar un text semblant a aquest, si esteu d'acord, tant als sindicats com a l'administració.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal