Sancionen cinc alumnes per disfressar-se de capellà0

752 02/03/2006, 09:04   

Una escola religiosa de Sentmenat (Vallès Occidental) vinculada a la doctrina ultracatòlica dels Missioners de Crist Rei ha prohibit durant dos dies l'entrada de cinc nens de 3r d'ESO (15 anys) a classe com a "càstig" perquè van "passejar-se" disfressats de capellans durant la festa de carnaval del poble, dissabte passat.

El col·legi Corazón Inmaculado de María, un centre de titularitat privada concertat per la Generalitat molt conegut al poble, va confirmar ahir a aquest diari el "càstig" impartit a aquests nois amb l'argument que l'escola "està dirigida per capellans i aquests nois n'estaven fent burla".

Tot i que els fets van passar fora del recinte escolar, fonts properes a la direcció de l'escola van minimitzar aquesta dada perquè entenen que "no és una qüestió de si els fets es produeixen dins o fora de l'escola, sinó de que aquest és un col·legi privat amb unes normes que s'han de respectar, i això els alumnes ho saben". "No els hem expulsat -va precisar el mateix portaveu-: els hem enviat a una altra aula perquè reflexionin que el que han fet no està bé".

Pits postissos

Malgrat que el mateix portaveu de l'escola va admetre que ni ell ni cap altre membre de la direcció no havien "estat presents" en la desfilada de carnaval del poble, va assegurar saber del cert que els nois s'estaven burlant dels sacerdots. Sembla que en un moment de la rua un dels nois es va posar damunt la sotana uns pits postissos que li va deixar una nena.

Durant el primer dia del càstig, dimarts passat, aquests nois (que, segons les fonts consultades, no havien estat mai alumnes "problemàtics" en una escola marcada per una forta disciplina), van ser adreçats a una classe de parvulari. Ahir, segon dia sense poder entrar a la seva aula, van passar-lo en una sala d'estudi.

Intimidats al pati

Segons fonts coneixedores dels fets, els nois castigats van ser intimidats (i en algun cas agredits) dilluns al pati de l'escola per un grup de nois més grans pels mateixos fets. D'acord amb les mateixes fonts, la direcció del centre no va actuar contra aquestes agressions tot i tenir-ne constància.

Sobre aquesta qüestió, el portaveu del centre escolar va indicar ahir que "no hi va haver cap intimidació" sinó que els nois més grans estaven "corregint" als altres "dient-los que allò que havien fet no estava bé".

La mateixa font va treure importància a aquests fets indicant que aquest tipus de baralles o discussions entre alumnes "són coses que passen" de forma habitual als centres escolars. "El professor que vigilava al pati va cridar l'atenció als uns i als altres", va concloure.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal