"La realitat silenciada". Carta del professorat de l'IES Manolo Hugué0

1732 08/03/2006, 08:56       #Salut laboral, #Mobilitzacions, #LOGSE,

L'emissió del documental a 30 minuts titulat "Rebel·lió a les aules" el passat 12 de febrer no va deixar ningú indiferent perquè és la mostra de la realitat que es viu a les aules dels centres públics de secundària a Anglaterra, un país del qual en volem imitar els models: també el de l'ensenyament.

Volem fer sentir la nostra veu de denúncia i solidaritzar-nos amb els companys que han patit situacions límit

I és clar, indefectiblement, després de veure el documental, segur que tothom es va preguntar si a les nostres aules es produeixen semblants situacions.

Només cal una aproximació a aquest món –i no em refereixo a instituts ubicats en zones especialment conflictives, sinó a pobles i viles d’aparent tranquil.litat de la nostra comarca- per adonar-nos que “allò” que passa a Anglaterra també passa aquí. La diferència és que allà potser hi ha una conscienciació més forta del problema i la denúncia ha arribat als mitjans de comunicació, mentre que aquí sembla que es tingui por d’admetre aquesta realitat i s’opti per silenciar-la.

Per què no s’ha fet un documental dels nostres instituts a l’estil de l’anglès? Segur que molts professors donarien el seu testimoni de la quotidianitat insuportable.

Perquè, desenganyem-nos, el documental emès , també a 30 minuts, diumenge passat, 26 de febrer, sobre els problemes a la secundària de casa nostra, va resultar, només, un intent d’ aproximació descafeïnada.

Els que treballem a les trinxeres de l’ensenyament de fa més de vint anys hem vist com s’ha anat degradant la situació als instituts, partint de la implantació de la LOGSE, en un ambient cada vegada més hostil i difícil de suportar. I és que en els nostres centres públics cada vegada hi abunda més la mala educació, la indisciplina, l’agressivitat, la prepotència, la imbecilitat… enmig de la indiferència, la incompetència, la tebior a l’hora d’afrontar els conflictes.

Conscients dels problemes i crítics amb les actuacions volem fer sentir la nostra veu de denúncia i solidaritzar-nos amb els companys que han patit situacions límit: aquest és el cas d’una professora del nostre institut que ha estat víctima de burles , insults i crits per part d’uns alumnes, fora del recinte escolar, veient-se en la necessitat de fugir per por a ésser atacada.

Nosaltres, professors de l’Institut Manolo Hugué de Caldes de Montbui ,volem fer-nos ressò d’aquests fets, que són un nou pas cap a la gravetat, denunciant-los públicament i fent costat a aquesta professora i extensivament a tots aquells que han viscut situacions de degració de la dignitat semblants.

38 signatures del professorat de l'IES Manolo Hugué de Caldes de Montbui.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal