L’escola concertada aposta per un sí al pacte0

515 08/03/2006, 10:00       #LOE,

El sí de les quatre patronals de l’escola concertada al pacte nacional per l’educació està pràcticament fet després de la reunió d’ahir i el pròxim dilluns dia 13 es podria escenificar amb una imatge conjunta amb la consellera d’Educació, Marta Cid. L’acord econòmic és pràcticament total.

Falten tres o quatre serrells i el vistiplau definitiu de les juntes directives, que es reuniran aquesta mateixa setmana per valorar el preacord. Per la seva banda, el sindicat CCOO va destacar ahir els «avenços» de les últimes hores i FETE-UGT va condicionar el seu suport a una inversió de 80 milions d’euros adreçats als instituts.

El pacte nacional per l’educació tampoc es tancarà aquesta setmana, però està més encarrilat que mai i al Departament d’Educació compten els dies que falten per celebrar-ho. Les escoles concertades, en espera de rebre un últim document que reflecteixi alguns acords que ahir el departament va acceptar verbalment, han donat un sí tàcit al pacte i ara són les juntes directives les que han d’aprovar l’acord, que es podria ratificar finalment dilluns que ve, després que s’ha vist materialment impossible arribar a un acord avui i per problemes d’agenda s’ha hagut d’ajornar la reunió convocada per divendres.

Ahir fonts de la patronal de l’escola concertada van admetre que les negociacions van «pel bon camí» i «no hi ha res insalvable» per dir sí els pròxims dies. L’acord entre les patronals i Educació implica ara donar ajudes als centres educatius que escolaritzin immigrants i deixar de banda durant un curs els contractes programa que permetien finançar la gratuïtat de les escoles i que només s’aplicaran el curs que ve en tres o quatre centres. Ahir el president de la Confederació de Centres, Carles Camí, admetia que estan «més a prop del sí que del no», encara que no descartava un canvi de rumb i advertia que «es pot espatllar molt fàcilment». Tothom sap que el preacord és molt fràgil i que qualsevol moviment en fals, com el de fa uns dies amb les esmenes a la LOE, pot trencar les negociacions, pendents de «tres o quatre serrells».

Els sindicats mantenien ahir les diferències més importants. CCOO va admetre «avenços» alhora que presentava noves esmenes a la memòria econòmica i demanava una reunió «urgent» de totes les parts. FETE-UGT manté la seva demanda d’aplicar gradualment la sisena hora i considera «irrenunciable» la inversió de 80 milions d’euros fins al 2009 en un pla de xoc per millorar l’ESO. El portaveu del govern, Joaquim Nadal, va expressar el seu «optimisme» per arribar a l’acord.

La FAPEL diu «no» a l’acord

La Federació d’Associacions de Pares de les Escoles Lliures de Catalunya (FAPEL) va anunciar ahir el seu no al pacte perquè, segons l’entitat, les famílies de les escoles concertades «continuaran en una situació de discriminació econòmica en relació amb els pares de l’escola pública» i es «perdrà pluralitat» a l’hora de triar escola. «No podem confiar en el departament, ens sentim enganyats», va explicar el president de la FAPEL, Toni Arasanz, que va criticar que el que es pacta a Catalunya és «contradictori» amb el que el tripartit defensa a Madrid i va qualificar de «pervers» el que s’ha fet amb el col·legi Sils. Arasanz va assenyalar la necessitat de renovar per quatre anys i abans del 21 de març –data d’inici de la preinscripció– els concerts educatius que afecten 400.000 alumnes de 1.400 centres després que el TSJC va suspendre la pròrroga d’un any.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal