Educació cita els agents per firmar el Pacte0

443 13/03/2006, 11:12   

La conselleria d'Educació ha convocat per avui i per primera vegada de forma conjunta els representants de la comunitat educativa que han negociat el Pacte Nacional per a l'Educació amb la intenció d'arribar a un acord definitiu.

De moment, la UGT i l'USOC són els únics sindicats que han assegurat el seu suport al pacte, mentre que CCOO manté en interrogant la seva decisió i l'USTEC-STE, el majoritari, es decanta pel no.

La consellera d'Educació, Marta Cid, ha insistit des que ara fa un any va proposar la iniciativa que aquest pacte ha de garantir una educació de qualitat i en igualtat de condicions i, a més, ha de contribuir a millorar el rendiment dels alumnes. El departament aportarà, per aplicar les mesures proposades en el pacte, un total de 1.197 milions d'euros fins al curs 2008-2009. La partida més important, 248 milions, anirà destinada a la sisena hora a l'escola pública.

En l'última fase de negociació, aquesta setmana passada, la conselleria va haver de cedir en el punt de la sisena hora, de manera que al final es va acordar que el proper curs (2006-2007) aquesta hora de més a l'escola pública només s'aplicarà com a norma general a les poblacions de més de 10.000 habitants.

Una altra de les principals novetats del pacte és l'oferta als centres concertats perquè subscriguin un contracte-programa amb la Generalitat. A canvi de millorar el seu finançament, aquests centres s'hauran de comprometre a assumir l'escolarització d'immigrants i a no cobrar quotes a les famílies. El govern volia que aquest acord es firmés amb tots els centres concertats en sis anys i començar amb una vintena el pròxim curs, però la pressió de la patronal del sector ha fet que al final aquest punt hagi quedat en una minúcia. Molt pocs centres s'hi acolliran i s'experimentarà la iniciativa com si fos un pla pilot.

El pacte també preveu ajudes per obrir els centres de l'1 de setembre al 30 de juny i facilitar que les escoles acullin els nens a primera hora del matí per tal de contribuir a la conciliació entre la vida familiar i la laboral.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal