El Pacte Nacional no toca temes 'secundaris'0

1276 15/03/2006, 09:24   

La Federació de Secundària ASPEPC-SPS i l'Associació de Catedràtics d’Ensenyaments Secundaris de Catalunya –ACESC - volem manifestar en el següent comunicat les raons de la nostra negativa a adherir-nos al Pacte Nacional per a l'Educació. Així mateix, cal remarcar que entre ASPEPC-SPS, quarta força sindical de l'ensenyament públic català, i ACESC, es cobreix un espectre molt ampli i altament significatiu de l'estat d'opinió del professorat de secundària de Catalunya. El Pacte Nacional no ha comptat amb la Secundària.

Entre d'altres raons per estar en desacord amb els continguts del Pacte, les organtizacions sotasignades volem ressaltar els següents:

  • En el redactat final del document del Pacte, no apareix pràcticament cap referència als problemes reals de la Secundària.
  • Els 80 milions d’euros que es diu que s'assignaran a la secundària, no estan consignats a la memòria econòmica del pacte, es plantegen per aplicacions perifèriques i representen, en qualsevol cas, una quantitat insignificant en comparació a la resta de partides assignades a la privada concertada o a la Primària.
  • L'únic col·lectiu que no experimenta cap mena de millora amb l'aplicació del pacte és el de docents de secundària. Mentre que el professorat de la Privada concertada veu com milloren les seves condicions laborals, o els mestres de Primària veuen millorar les seves expectatives de promoció professional, per al professorat de secundària es concreta l'amenaça de la desfuncionarització i ni es parla de promoció professional. Ni tan sols es contempla la possibilitat d'una convocatòria d'accés a Càtedra.
  • Els problemes més greus de l’ensenyament es troben avui en dia a l'etapa de la Secundària obligatòria (ESO). En tot el document del Pacte no s'aborda cap ni un dels problemes que estan afectant actualment aquesta etapa: fracàs escolar, objectors escolars, indisciplina, davallada del nivell acadèmic...
  • No pensem que comenci massa bé un projecte educatiu que sembla preocupat només per l'escenificació del Pacte, però que no aborda els problemes reals que estan afectant el nostre sistema educatiu i els seus professionals.

Al llarg de tot el curs 2005-06, i malgrat la nostra contrastada representativitat entre el professorat de secundària, no hem estat consultats en cap moment per part del Departament. Per acabar, volem denunciar que una vegada més s'incorre en el mateix error per part de les autoritats educatives, tot silenciant l'opinió dels professionals de la docència.

Federació ASPEPC·SPS i ACESC


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal