Empleats d'Educació van rebre missives firmades per la germana de la consellera0

1130 26/03/2006, 16:51       #Retribucions,

¿Quina importància té que la remitent sigui Núria Cid? És la germana de la consellera d'Educació, Marta Cid. Aquest parentiu ha acabat per propiciar una situació paradoxal. Els destinataris de les diferents cartes d'Esquerra que treballen a la Conselleria d'Educació s'han vist en l'estranya situació que qui els reclama part del seu sou per al partit és la germana del seu màxim superior jeràrquic en el departament.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va adjuntar, en la correspondència dirigida als empleats de la Generalitat sense militància política però que la direcció del partit considera que formen part del col.lectiu que té l'obligació de transferir-li part del seu sou, una carta en què els reclamava que ingressessin en l'estructura de la força independentista. No se'ls demanava que ho fessin com a militants, sinó a través d'una figura coneguda com a Amic d'ERC. L'objectiu era tenir perfectament al dia la llista de càrrecs que han de pagar a Esquerra.

"T'enviem una butlleta d'Amic d'ERC perquè ens la retornis degudament emplenada i signada. Aquesta butlleta no t'obliga a cap vinculació orgànica a ERC, però és l'única manera per la qual podem introduir les teves dades a la base de dades d'ERC sense incomplir la llei de protecció de dades, per a poder donar d'alta el teu nomenament com a càrrec designat per ERC a la Generalitat de Catalunya i poder-te localitzar en cas de necessitat". Així de breu era aquesta carta, en què té una especial importància el final del text. L'objectiu que té és que l'empleat que ompli la butlleta --"amb lletra clara i majúscules o bé a màquina"-- pugui ser considerat a partir de llavors "càrrec designat per ERC a la Generalitat".

MECANISME DE CONTROL

Tal com divendres va explicar el mateix secretari d'organització d'Esquerra, Xavier Vendrell, totes les persones que ERC elegeix perquè treballin a la Generalitat han de contribuir eco- nòmicament al finançament del partit en siguin militants o no. Vendrell va insistir a subratllar de manera especial aquest detall. La no militància no exclou el pagament d'una quota mensual. En aquest sentit, l'afiliació com a Amic d'ERC és només un simple mecanisme de control.

Les cartes en què s'invitava a entrar a ERC no anaven firmades per Vendrell, com sí que passava en les altres en què s'exigia el pagament d'una quota sota amenaça d'acomiadament. En aquesta ocasió les firmava Núria Cid, cap del departament d'administració del partit. El nom de Cid també apareixia, no obstant, a les cartes de Vendrell, com a persona a qui dirigir-se per regularitzar la situació.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal