Homenatge als mestres de la República0

468 03/04/2006, 08:52   

La Generalitat farà avui al Palau de la Música Catalana, a Barcelona, un homenatge als mestres de la República en un acte que començarà a les vuit del vespre i que serà un reconeixement oficial al col·lectiu de mestres d’aquell període, molts dels quals van patir represàlies i van ser apartats de la tasca docent a causa de la repressió del règim franquista.

Durant l’acte d’homenatge, que serà presentat per l’actriu Marta Bayarri, es projectaran diferents vídeos que mostraran la feina feta d’aquests docents i també hi haurà una interpretació musical de saxòfon a càrrec de Pep Pasqual.

Així mateix, hi haurà parlaments del vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona (UB), Jordi Matas; i del catedràtic d’Història de l’Educació de la Universitat de Girona (UdG), Salomó Marqués, entre d’altres.

L’homenatge, que es farà al Petit Palau del Palau de la Música, serà presidit pel president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach; el conseller primer, Josep Bargalló; i la consellera d’Educació, Marta Cid.

Tot i que l’homenatge es fa a tot el col·lectiu de mestres de la República, un total de 13 docents rebran un reconeixement especial.

Actuació de Lluís Llach

Bargalló lliurarà l’emblema de la Generalitat a tots els mestres de la República presents en l’acte, que coincideix amb uns dies en què la Generalitat també ha reconegut la tasca que durant el mateix període van fer els grups escolars, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona durant els anys 30.

L’homenatge que se celebra avui al Palau de la Música s’acabarà amb un concert en directe del cantautor de Verges, Lluís Llach.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal