Un jutge condemna Educació per un conflicte entre pares0

539 03/04/2006, 09:03   

Un jutjat de Barcelona ha condemnat el departament d'Educació de la Generalitat en considerar-lo responsable per omissió dels danys ocasionats als pares d'una escola pública de Barcelona a qui l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del centre no va permetre inscriure els seus fills en una activitat extraescolar.

A la sentència es considera que les activitats organitzades fora de l'horari escolar són, en última instància, responsabilitat del departament i considera "intolerable el silenci" que ha manifestat l'administració en aquest afer.

El cas es remunta al curs escolar 2003/2004, quan l'associació de mares i pares d'un col·legi del barri de la Sagrada Família va denegar a uns pares inscriure els seus dos fills als cursos de piscina que es feien un cop finalitzat l'horari lectiu. Des de l'AMPA es va argumentar que per poder fer aquesta activitat s'havia de ser soci de l'associació i els pares afectats no ho eren. La relació entre les dues parts va ser molt complicada i a la sentència s'hi fa referència en subratllar l'"escassa cordialitat entre el recurrent i l'AMPA de l'escola".

La resolució judicial critica la postura "radical i inflexible" que va adoptar l'AMPA en no permetre fer piscina als dos nens, però és molt més dura i contundent en la valoració de l'actuació del departament. És per aquest motiu que a més d'obligar l'administració a indemnitzar amb 250 euros els pares, també la condemna a pagar les costes del judici. Segons el magistrat encarregat de resoldre el cas, Ramon Gorbs, "la tesi defensada per l'administració demandada, a banda de manifestament contradictòria amb les seves actuacions i manifestacions, (...) és absolutament insostenible, en la mesura que l'atenció d'una queixa no es pot limitar, com ha succeït en aquest cas, a rebre-la i tramitar-la, sinó que exigeix un exercici diligent i efectiu de competències per tal de donar-li una resposta, positiva o negativa".

Cap expedient

Educació -que en el moment del conflicte encara es deia Ensenyament- no només no va donar cap resposta a la preocupació dels pares, sinó que va ignorar absolutament el tema, ja que no ha quedat "cap rastre de l'expedient administratiu" que hauria d'haver-se originat per aquest cas. El jutge compara la despreocupació del departament d'Educació amb la pressió que dia a dia han de superar els professionals de l'ensenyament que treballen a les escoles.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal