Els futurs màsters costaran com unes bones vacances0

517 05/04/2006, 09:31   

Ja se sap aproximadament quant costarà especialitzar-se a la universitat. I no serà barat, precisament. Tot i que el Ministeri d'Educació ha dit que els nous màsters adaptats a Europa seran "relativament accessibles" per a tothom, la veritat és que hi haurà molts joves que hauran de fer un gran esforç per pagar-se'ls.

I és que fer un màster pot costar entre els 840 i els 1.440 euros per curs, segons ha anunciat el Ministeri d'Educació. El Govern, conscient que aquests preus, tot i representar només una petita part del cost real dels estudis, poden resultar cars per a molts joves ja ha anunciat una nova política de beques i ajudes. Els ajuts seran necessaris, i més encara en els casos en què el màster serà obligatori per poder exercir una professió com ara advocat o professor de secundària.

El secretari d'Estat d'Universitats, Salvador Ordóñez, va presentar aquest dimarts la proposta del Ministeri d'Educació que fixa els preus dels nous màsters a través de l'informe Estudios de Postgrado adaptados al EEES. Propuesta de límites de precios públicos. Els preus, segons ha explicat el Ministeri, seran similars als d'altres països de la Unió Europea, com Alemanya, Itàlia, Portugal i Holanda.

D'aquesta manera, el crèdit quedaria fixat entre els 14 i els 24 euros, el que suposa un 20% del cost real d'aquests estudis. Segons el Govern, el preu real d'un màster és d'uns 6.000 euros, dels quals l'estudiant en paga només una petita part. Ordóñez diu que el que no es pot fer és que "els contribuents subvencionin el 100% d'uns estudis que no realitza tota la població" però tampoc és just que tota la despesa recaigui en l'estudiant.

Per finançar aquests estudis, que serviran per especialitzar-se després d'acabar els estudis de Grau, que substituiran les actuals carreres de 3 i 5 anys, el Govern preveu una sèrie d'ajudes i beques. El Ministeri ha anunciat que hi haurà unes beques per als estudiants amb rendes més baixes i que oferirà una línia de prèstecs que els universitaris hauran de tornar un cop trobin feina i arribin a un determinat nivell econòmic. Aquest tipus d'ajuda ja s'aplica a països com el Regne Unit, Holanda o els Estats Units.

Els primers màsters adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior ja començaran a funcionar el curs que ve. Les universitats catalanes n'oferiran 156 a partir del setembre de 2006.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal