La LOE s'aprova0

739 07/04/2006, 09:05       #LOGSE, #LOE, #LOCE,

La llei orgànica d'educació (LOE) va superar ahir l'últim tràmit al ple del Congrés amb l'única oposició del PP i l'abstenció de CiU i tres diputats del grup mixt (BNG i ChA). La norma, que deroga la polèmica llei de qualitat (LOCE) aprovada pel govern del PP i dues més de l'anterior etapa socialista (la LOGSE i la LOPEG), va rebre el suport del PSOE, ERC, el PNB, IU-ICV i CC.

La principal novetat va ser l'abstenció de CiU, que sí que va donar suport a la norma en la votació del desembre passat al ple de la cambra, abans que el text iniciés la seva tramitació al Senat. En aquella votació va ser IU qui es va abstenir, desmarcant-se d'ICV, que va recolzar el text.

La federació nacionalista va justificar aquest canvi de posicionament al considerar que el PSOE havia traït els acords pactats amb el grup català. El seu portaveu, Josep Antoni Duran i Lleida, feia referència a una esmena que va ser aprovada al Senat amb els vots socialistes i que eliminava la figura del regidor als consells escolars dels centres concertats. En la votació d'ahir el PSOE va votar en contra d'aquesta esmena, després que ERC i ICV condicionessin el seu suport a la llei al manteniment de la representació municipal a les escoles concertades.

Tant Duran com el portaveu socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, van coincidir, no obstant, que ja hi ha un compromís per reconduir les diferències que han motivat l'abstenció de CiU a través del desenvolupament del reglament de la llei.

Impuls a l'escola pública

Rubalcaba va celebrar l'aprovació d'una llei "importantíssima" per al desenvolupament econòmic i la igualtat social, i va destacar l'"estabilitat" que donarà al sistema, mentre que la ministra d'Educació, María Jesús San Segundo, va assenyalar l'impuls que suposarà per a l'escola pública.

La secretària de política social i benestar del PP, Ana Pastor, va lamentar que no s'incorpori cap de les esmenes dels populars i va mostrar "preocupació" per les conseqüències que, a parer seu, tindrà la llei.

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, va destacar el caràcter "inclusiu" de la llei, afavoridor de l'escola pública i "un bon instrument" per a la concertada que vulgui comprometre's, i Carme Garcia, d'ICV, va celebrar que hagin caigut del text les propostes del Senat que "suposaven un retrocés" en el seu plantejament progressista.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal