Mercedes Cabrera Calvo-Sotelo0

626 07/04/2006, 20:51   

Nova llei educativa i, també, nova ministra d'Educació. La setmana acaba així amb grans canvis en l'àmbit educatiu. L'un, ja l'esperàvem, l'aprovació de la Llei Orgànica d'Educació. Però el segon canvi ha arribat, per sorpresa, aquest matí, quan el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que remodelava l'Executiu i que això afecta la cartera d'Educació i Ciència.

Maria Jesús San Segundo deixa de ser ministra d'Educació, just l'endemà d'aprovar-se la nova llei educativa, i és substituïda per la catedràtica i diputada socialista Mercedes Cabrera Calvo-Sotelo que, fins ara, presidia la Comissió d'Educació i Ciència.

A la nova ministra, nascuda el 3 de desembre de 1951 a Madrid, el dedicar-se al món de política li ve de família. És neboda de l'expresident del Govern Leopoldo Calvo-Sotelo. La diputada socialista ja va col·laborar amb el PSOE el 1998, quan va participar amb un dels 18 membres de la Comissió encarregada d'elaborar el programa electoral socialista per a les eleccions generals de 2000. I durant les Eleccions Generals de 2004 es va presentar com a número 2 del PSOE a Madrid. També és Vocal de la Comissió d'Administracions Públiques.

Deixant de banda el seu parentesc amb Calvo-Sotelo, Cabrera ocupa la cartera d'Educació amb un gran coneixement del món acadèmic. Des dels anys setanta ha estat vinculada al món universitari, exercint com a professora i com a investigadora com a experta en Història política i econòmica d'Espanya del primer terç del segle XX. És Doctora en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid i Catedràtica d'Història del Pensament i dels Moviments Socials i Polítics de la Universitat Complutense de Madrid. En l'àmbit cultural, és codirectora de la revista Historia y Política i membre del Consell Assessor d'altres publicacions acadèmiques de prestigi.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal