Conservadorisme, progressisme, etc0

512 13/04/2006, 15:14   

De molt joves, i per circumstàncies que ara no vénen al cas, tinguérem ocasió d’escoltar ”in situ”, de manera continuada, i durant alguns anys, interessantíssimes converses de cafè...

Algunes d’elles no acabàvem d’entendre-les, sobretot quan es debatien temes relacionats amb la política, com per exemple les bondats que per a uns representava el conservadorisme, contràriament a l’opinió d’altres que veien en el progressisme la salvació del món.

Nosaltres, tot sigui dit, ni acabàvem d’entendre aleshores, però tampoc a hores d’ara, la diferència entre les distintes tendències o posicions polítiques; en tot cas, hem de reconèixer no haver estat capaços de saber trobar cap singularitat que les diferenciés, a no ser pel discurs. Mentre el més important i peremptori per a un polític no sigui voler eradicar la exasperant pobresa, incultura i vici que cada cop i en més intensitat envaeix i senyoreja sobre la nostra societat, pensem que no val la pena res del que fan, en tot cas de ben poca cosa, sigui quin sigui l’“isme” que professen.

Ho hem dit molts cops: ni els estatuts ni les constitucions, “per se”, resolen les necessitats bàsiques indispensables de l’home, sigui quin sigui el seu redactat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal