El professorat de la concertada cobrarà el mateix que el de la pública0

1524 21/04/2006, 09:39       #Retribucions,

Després de dos anys d’una llarga i dura negociació, s’ha signat aquest dijous l’Acord d’Estadis per al professorat de nivells concertats dels Centres Privats Concertats de Catalunya. Amb l'acord, rubricat per la majoria de les patronals de l’ensenyament privat concertat, dels sindicats del sector i l’Administració, es comença a avançar cap a l'equiparació salarial entre els docents de l'escola privada concertada i els de la pública, que cobren més.

L'engranatge de la màquina tot just es posa en marxa ara i els professors de la concertada, que començaran a gaudir dels anomenats estadis, encara hauran d'esperar sis anys, segons manifesta CCOO en un comunicat, per aconseguir cobrar el mateix que els seus col·legues de la pública. Una mostra de la diferència salarial que existeix ara mateix entre uns i altres.

Ara fa deu anys ja es va iniciar el procés d’equiparació retributiva entre professorat de la pública i de la privada concertada pel que fa al seu salari base. Però a diferència dels funcionaris, els professionals de la privada no gaudeixen dels anomenats estadis, un plus en la nònima que s'adquireix amb els anys d'exercici i que es va acumulant. Amb l'acord, el professorat de la privada concertada passarà a tenir els mateixos drets i compensacions salarials que tenen els docents de la pública.

Així, al setembre de 2011, 10.000 docents hauran aconseguit el primer estadi, cosa que suposarà un increment salarial per aquest concepte d'uns 112 euros mensuals, mentre que 5.000 hauran arribat al primer i segon estadi (230 euros més), 4.000 es trobaran ja al tercer (362 euros més) i 3.000 al quart (507 euros més). Només 250 professors hauran aconseguit els cinc estadis, cosa que els suposarà un increment de 538 euros mensuals.

Es tracta del compliment d'una vella reivindicació d'aquest col·lectiu, que des de sempre ha cobrat menys per fer la mateixa feina que el professorat de la pública. El sindicat CCOO ha valorat positivament l'acord, amb el qual considera que se "salda un deute històric dels treballadors i treballadores de l’ensenyament privat concertat a Catalunya".

Tot i així, encara creu que queda feina a fer per aconseguir una equiparació total pel que fa a les condicions laborals dels dos col·lectius de professorat que donen servei a l'ensenyament públic. CCOO, en un comunicat, diu que ara toca negociar millores no retributives, i que afecten a la qualitat de vida del treballador, com ara la conciliació de la vida laboral i familiar, jubilacions o l'estabilitat laboral.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal