Barcelona tindrà 16 escoles i 13 instituts nous l'any 20100

489 11/05/2006, 08:37   

Barcelona comptarà el 2010 amb 29 centres educatius de nova construcció per fer front a l'increment de 16.450 alumnes previst, que es traduiran en 16 noves escoles i 13 instituts.

Així ho recull el mapa escolar de la ciutat 2006-2010, elaborat pel Consorci d'Educació de Barcelona, que integren el govern i l'Ajuntament i que fixa la planificació educativa per als propers anys d'acord amb l'increment demogràfic i l'augment de població estrangera previstos, sumats a l'aparició de nous barris a la ciutat.

El pla, que va ser presentat ahir per la consellera d'Educació, Marta Cid, i la nova regidora d'Educació de la ciutat, Montserrat Ballarín, comportarà un increment de 6.500 places a l'educació infantil i primària i de 4.800 a l'ESO, la majoria de les quals es concentraran als districtes de Sant Martí, Sant Andreu, Sants-Montjuïc i l'Eixample.

Cid va denunciar la "manca de planificació" del govern anterior, que va elaborar el mapa del 1995 -l'últim abans d'aquest-, i va insistir que el pla no només pretén aportar noves construccions sinó garantir-ne "la qualitat" amb la introducció de nous criteris de planificació.

Entre aquests, va citar la racionalització de les zones de preinscripció, que a partir del curs vinent seran les mateixes per als centres públics i privats concertats, amb l'objectiu de potenciar la "proximitat" al centre.

Així, per cada illa de cases de la ciutat es determinaran les 3 escoles públiques i les 3 concertades més properes i, a partir d'aquesta determinació, es dibuixaran les zones d'influència.

Igualment, recollint una demanda històrica dels pares de l'escola pública, el nou mapa promou la continuïtat de la primària a la secundària, amb una nova adscripció centre a centre en lloc de per zones. La intenció és que cada escola estigui adscrita a 2 o 3 IES.

Per la seva banda, la regidora d'Educació es va comprometre a dotar el mapa de "tots els solars necessaris" per als nous centres. El cap de l'oposició a l'Ajuntament, Xavier Trias, va demanar la retirada del pla per no tenir en compte l'escola concertada.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal