Maragall expulsa avui del govern els sis consellers d'ERC0

548 11/05/2006, 14:28   

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, vol que les destitucions dels sis consellers d'ERC siguin immediates i té previst fer aquesta tarda una compareixença pública a les 19.30 hores en la qual informaria sobre la remodelació del Govern i la nova composició, segons fonts de l'executiu.

Maragall té previst agrupar algunes de les conselleries vacants amb altres d'ocupades per consellers d'ERC, i fer nous nomenaments en algun cas, i fins i tot arribar a designar conseller Ernest Maragall, segons fonts del tripartit. Des d'ICV, Joan Saura ja ha comunicat a Maragall que no té intenció d'assumir cap nova responsabilitat que no estigués prevista en el Pacte del Tinell.

Les conselleries que ERC deixa vacants són la Conselleria Primera, que ocupa Josep Bargalló; Governació i Administracions Públiques, amb Xavier Vendrell; Educació, amb Marta Cid; Benestar i Família, amb Anna Simó; i Universitats, Investigació i Societat de la Informació, amb Manel Balcells.

Bargalló i Simó són els únics consellers d'ERC que eren al Govern des del dia de la seva composició, encara que el primer va passar de conseller d'Educació a conseller primer arran de la destitució de Josep-Lluís Carod-Rovira després de la seva reunió amb la cúpula d'ETA. Per altra banda, Vendrell i Balcells seran els consellers més breus que ha tingut un govern de la Generalitat ja que només han ocupat el càrrec 19 dies.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal