Geli assumeix provisionalment Educació0

647 12/05/2006, 09:44   

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, té previst fer pública abans de dimarts la composició del nou Govern en què hi haurà nomenaments de nous consellers i reagrupació de departaments en la línia manifestada l'octubre passat per Maragall mateix quan va intentar sense èxit fer una remodelació de l'Executiu a la qual PSC, ERC i ICV es van negar. Per la seva part, la data de les eleccions anticipades s'abordarà després del referèndum i prèvies consultes amb els grups parlamentaris, segons fonts de Presidència.

Els decrets de cessament dels sis consellers d'ERC es publicaran demà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), moment en què els presidents de les comissions sectorials del Govern de la Generalitat assumiran provisionalment les competències dels departaments que ocupaven representants d'ERC integrats en cada comissió.

L'excepció serà la Conselleria Primera, que ocupava Josep Bargalló, i les funcions de la qual recuperarà el president de la Generalitat fins al nomenament d'un nou conseller primer, segons han explicat fonts de Presidència.

Així, el conseller d'Economia, Antoni Castells, assumirà provisionalment les competències de firma i execució de la Conselleria de Comerç, Turisme i Consum, que ocupava Josep Huguet, i la d'Universitats, Investigació i Societat de la Informació, que ha ocupat durant 19 dies Manel Balcells.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Marina Geli, assumirà en funcions les competències de les conselleries d'Educació i Benestar i Família, ocupades per Marta Cid i Anna Simó, respectivament.

El problema el genera l'adscripció de la Conselleria de Governació i Administracions Públiques, que ha dirigit el polèmic Xavier Vendrell durant 19 dies, i que quedaria sota responsabilitat provisional del conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, que aquest matí ja ha avançat que ICV no assumirà cap responsabilitat que no estigués prevista en el Pacte del Tinell. Tot i això, en tractar-se d'una substitució provisional, no es preveu que Saura renunciï a aquesta possibilitat.

Maragall té previst intensificar els contactes en les pròximes hores per fer efectiva la composició del seu nou Govern amb la previsió que "com a màxim" dimarts ja estigui llest per iniciar el seu treball.

De fet, aquesta tarda la vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, i el seu portaveu, Miquel Iceta, es trobaven al palau de la Generalitat. Prèviament, Maragall s'ha reunit amb els consellers que resten en el Govern per traslladar-los la seva determinació.

Fonts de Presidència han descartat que s'adjudiqui a ICV cap nou departament, si bé Maragall té previst fer partícip de les seves decisions Saura. Si la seva intenció és seguir l'esquema que va dibuixar en el seu primer intent de remodelació del Govern, Maragall podria agrupar les conselleries de Treball i Indústria, i de Comerç, Turisme i Consum, i reorganitzar l'adscripció d'algunes secretaries generals.

Al marge d'aquestes modificacions en l'organigrama, la previsió és designar nous consellers, entre els quals es podria trobar Ernest Maragall, i mantenir la figura del conseller primer amb caràcter autònom i no vinculada a cap altra conselleria.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal