CCAA del PP realitzaran proves de diagnòstic al final de cada etapa0

720 18/05/2006, 08:26       #LOE,

Les comunitats autònomes on governa el PP realitzaran proves externes de diagnòstic i d'avaluació de les competències bàsiques aconseguides pels alumnes a tots els centres al final de cada etapa del sistema educatiu, tal com recullen en un document signat pel president del PP, Mariano Rajoy, la responsable de Política Social i de Benestar, Ana Pastor, i els consellers d'Educació populars. La Llei Orgànica d'Educació (LOE) fixa estes avaluacions de diagnòstic en acabar el segon cicle de Primària i el segon curs de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

A esta mesura, el PP acompanya altres iniciatives per a l'aplicació de la LOE que posaran en marxa de manera conjunta Madrid, Castella-Lleó, Comunitat Valenciana, Múrcia, Balears i La Rioja, com ara reforçar el primer cicle d'Educació Infantil (0 a 3 anys) amb places públiques i amb ajudes directes a les famílies amb la finalitat d'assegurar la llibertat d'elecció de centre per part dels pares i llocs gratuïts en el segon cicle (3 a 6 anys) i Batxillerat, mitjançant beques i ajudes econòmiques.

Garantir una formació comuna amb un currículum bàsic en totes les etapes educatives permetent als alumnes moure's d'un territori a altre i un equilibri entre les llengües perquè a les autonomies on n'hi haja una coficial les dos siguen "vehiculars", amb un tractament propi i els horaris necessaris de les assignatures de Llengua i de Literatura per a una correcta comprensió i per a una expressió oral de les dos són altres mesures contemplades en el document "Compromisos del Partit Popular: per una Educació de Qualitat, amb Equitat i Llibertat".

A més, estes sis comunitats autònomes dissenyaran un programa de suport a l'escola rural, per tal que els alumnes d'Infantil i de Primària s'escolaritzen, sempre que siga possible, al seu municipi de residència, impulsaran plans de reforç de centres que escolaritzen alumnes amb dificultats d'aprenentatge i d'atenció preferent per la població a què acullen, i posaran "l'accent" a iniciar en la lectura, el càlcul i l'escriptura, i també una llengua estrangera i les Tecnologies d'Informació i de Comunicació (TIC) des d'Infantil.

Per a Educació Secundària Obligatòria (ESO), advoquen per plans d'"eficaços" d'acció tutorial, un mateix model d'ordenació acadèmica en els tres primers cursos que enfortisca les assignatures instrumentals, amb un tronc comú de matèries i unes opcions "coherents" (humanística, científica i tecnològica), proves extraordinàries de recuperació d'assignatures el setembre en tots els cursos i reforçar els valors de responsabilitat individual. També intentaran anticipar als 15 anys l'inici els programes d'iniciació professional (PIP).

En el seu text, recullen a més un pla de xoc contra el fracàs escolar en Primària i ESO i un programa de reforç "individualitzat", sobretot en llengua i matemàtiques, en Primària, gràcies a una "acadèmia" dins del centre escolar mateix, a l'estiu o quan l'alumne ho necessite, i també projectes educatius a centres per a l'especialització curricular, fomentant escoles bilingües o trilingües. Sobre el Batxillerat, s'establiran les directrius necessàries per a afavorir el caràcter propedèutic per als estudis superiors.

Sobre la convivència i la prevenció dels conflictes escolars, les comunitats autònomes populars consignaran en els seus pressupostos fons per a crear estructures específiques d'observació, seguiment i control dels comportaments violents, posar en servici plans específics de promoció de la convivència i que tots els centres educatius elaboren les seues iniciatives individualitzades per a la pau en les aules.

"Enfortir" l'escola pública per a sentir "orgull" d'esta, potenciant el paper dels directors, un model de selecció per a la incorporació dels "millors" a la Direcció escolar, recolzar l'exercici de la funció directiva, impulsar normes i mesures per a garantir als centres educatius l'exercici del dret a l'estudi de tots els alumnes, reforçar les biblioteques escolars i ampliar l'obertura del centre d'acord amb el projecte educatiu i en funció de les necessitats de cada àmbit i cada col·legi.

EXPEDIENT PER A ESCOLARITZACIÓ EN BATXILLERAT

Pel que fa a la llibertat d'elecció de centre per part de les famílies, s'establiran uns criteris objectius d'admissió d'estudiants quan la demanda siga major a l'oferta de places, tenint en compte els fixats en la LOE, mentre en els ensenyaments no obligatòris es podrà tindre en compte l'expedient acadèmic dels alumnes i gaudiran de consideració especial els estudiants amb necessitats educatives especials.

Per al professorat, les CCAA del PP es comprometen a reconéixer la funció docent perquè reben la consideració i el respecte que mereixen, la funció tutorial amb incentius professionals i econòmics i la labor dels ensenyants de llengües estrangeres, entre altres qüestions. El motiu fonamental d'haver signat este document és, segons ha transmés Rajoy als consellers, que per al PP l'Educació és el "referent" i el "vaixell insígnia" de les seues polítiques, com es recollirà en els seus programes electorals, tal com ha destacat la secretària popular de Política Social i de Benestar.

"Els pressupostos de les comunitats autònomes reflectiran el compromís de tot el que ací s'ha manifestat", ha manifestat Pastor en roda de premsa posterior al final de la trobada dels dirigents del PP amb els consellers d'Educació populars. "Moltes" de les mesures recollides en este text s'aplicaran de manera "immediata", generalment amb l'inici de l'any acadèmic.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal