Calendari d’aplicació de la LOE0

793 19/05/2006, 10:14       #LOE, #LEC,

A partir del curs 2008-2009, tots els alumnes de quart curs de primària i els de segon d’ESO hauran de realitzar unes proves per avaluar el grau de coneixement de les competències bàsiques. Així ho estableix el calendari d’aplicació de la nova llei orgànica d’educació (LOE), que la ministra d’Educació, Mercedes Cabrera, va acordar ahir amb les comunitats autònomes. Tot i que la LOE s’aplicarà el curs que ve, les novetats més controvertides no entraran en vigor fins al curs 2007/2008, quan s’aplicaran els nous continguts que preveu la reforma educativa. Les noves proves d’accés a la universitat s’aplicaran a partir del curs 2009-2010.

El nou marc educatiu estableix l’obligació que tots els centres docents realitzin unes proves que permetin fer un diagnòstic del sistema en base a la consecució que els alumnes aconsegueixin de les competències bàsiques. Aquestes avaluacions seran obligatòries d’aquí a tres cursos, però preveu que algunes comunitats puguin avançar la implantació d’aquestes proves.

L’objectiu és que els resultats d’aquestes proves permetin orientar i formar els centres educatius i les famílies. Aquests exàmens són una de les principals novetats que introdueix la LOE i que ha de permetre millorar els resultats acadèmics dels alumnes respecte a altres països europeus.

Així, es va donar a conèixer ahir durant la reunió de la ministra d’Educació, Mercedes Cabrera, amb representants autonòmics sobre l’aplicació de la reforma educativa que aprovarà el govern previsiblement en el proper Consell de Ministres del 23 de juny.

El desplegament de la LOE no preveu aplicar els nous currículums i continguts fins al curs 2007-2008, quan els alumnes de primer i segon de primària i els de primer i tercer d’ESO estrenaran els nous continguts. En els cursos successius s’aniran estenent les noves programacions a la resta de cursos. De fet, pel proper curs només s’ha previst l’aplicació de temes menys controvertits, com l’organització de centres o els nous sistemes d’accés a la funció pública docent.

Fins al curs 2008-2009 no s’aplicarà la nova assignatura d’e ducació per a la ciutadania.

SELECTIVITAT FINS AL 2009

La nova prova d’accés a la universitat no entrarà en vigor fins al curs 2009-2010. Finalment, es tractarà d’una prova única de caràcter objectiu que tindrà com a missió valorar la maduresa acadèmica, els coneixements adquirits durant l’etapa del batxillerat i conèixer la capacitat de l’alumne per seguir amb èxit uns estudis universitaris.

A la reunió d’ahir també es va acordar un traspàs de més de 175 milions d’euros a les autonomies durant el 2006 per destinar-los a l’etapa de 3 a 6 anys, una quantitat que s’incrementarà fins als 400 milions d’euros el 2008, per garantir la gratuïtat en aquesta etapa.

Cap objecció al PP

La ministra d’Educació, Mercedes Cabrera, no va posar ahir cap objecció a la voluntat de les comunitats autònomes on governa el Partit Popular per aplicar simètricament la implantació de la nova llei educativa. Cabrera va qualificar-ho de «molt positiu» en interpretar que amb aquest anunci mostren la seva predisposició a aplicar el nou marc normatiu en matèria educativa. La ministra creu que la voluntat de Madrid, Castella i Lleó, el País Valencià, Múrcia, les Illes Balears i la Rioja de fer una lectura uniforme de la LOE entra «perfectament» dins de les competències autonòmiques i dels marges que fixa la normativa. La ministra va afirmar que les intencions dels dirigents populars no creu que «vulnerin en absolut l’autonomia que la llei concedeix als centres educatius» i va qualificar la reunió d’ahir de «constructiva».


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal