Educació prima que les escoles obrin a les 90

496 26/05/2006, 07:50   

Les escoles públiques de primària en què el consell escolar no ha aconseguit aprovar el nou horari de l'alumnat per al curs vinent, per a la qual cosa s'exigia una majoria qualificada de tres quartes parts dels seus membres, hauran de començar les classes a les nou del matí i acabar-les a la una i, després de la pausa per al dinar, reprendre-les a les tres per acabar l'activitat lectiva a les cinc de la tarda.

Aquesta és la instrucció que el secretari d'Educació, Francesc Colomé, ha traslladat als diferents serveis territorials encarregats de fixar la jornada --que s'ha ampliat en una hora diària, la sisena-- als centres on no s'ha pogut consensuar.

La decisió es farà arribar a les escoles abans del 2 de juny i les úniques excepcions a aquesta regla es referiran als centres on concorren circumstàncies especials que aconsellin realitzar una jornada diferent de la que ha estat establerta amb caràcter general.

ENFRONTAMENTS

Les mateixes fonts van explicar que "els casos en què no hi ha hagut acord han estat una minoria", però van admetre que s'han registrat enfrontaments entre pares i mestres per les seves diferències en matèria horària. Mentre que els primers, almenys a les zones urbanes, s'inclinen per acabar la jornada a les cinc de la tarda, els docents prefereixen en general acabar les classes mitja hora abans, fet que en alguns casos comporta avançar l'inici de l'activitat lectiva a les 8.30 del matí.

Fonts sindicals van afegir que la flexibilitat de la conselleria a l'hora de confeccionar la jornada de l'a- lumnat, dins d'una graella horària que va de les 8.30 fins a les 18 hores, amb dues hores de descans com a mínim al migdia, havia derivat en "polèmiques preocupants" entre les famílies i el col.lectiu docent. Educació confia a conèixer en una setmana el nombre d'escoles que implantaran la sisena hora diària al setembre, que serà superior al previst, i de l'horari pel qual han optat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal