Educació i ajuntaments remodelaran la formació d’adults0

495 30/05/2006, 08:48   

Els cursos de formació de persones adultes, que tenen 55.000 estudiants a tot Catalunya, canviaran del dret i del revés. El Departament d’Educació i les entitats municipalistes van acordar ahir modificar els continguts de les classes i fer-les molt menys assistencials, amb l’eliminació de tallers com ara els de macramé i potenciant les classes de català, castellà, informàtica i accés a la universitat. Per al curs 2007/2008 s’ampliaran les 126 aules actuals i es cogestionaran amb els municipis.

Educació i ajuntaments es van tornar a donar la mà ahir. L’objectiu, apujar el nivell i rentar la cara als cursos de formació de persones adultes, que a partir del curs 2007/2008 giraran exclusivament a l’entorn de quatre blocs: ensenyaments inicials i bàsics –català, castellà, llengua estrangera i informàtica–; un segon bloc que sota el nom de formació bàsica inclourà el cicle d’educació secundària; un tercer apartat dedicat a la preparació de les proves d’accés a la universitat per als majors de 25 anys, i als cicles formatius de grau mitjà i superior; i també hi haurà els cursos de competències per a la societat de la informació –informàtica i llengua estrangera– englobats en el quart i últim bloc.

El conveni marc firmat ahir entre Joan Manuel del Pozo, conseller d’Educació; Helena Arribas, de la Federació de Municipis de Catalunya, i Joan Maria Roig, de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, preveu que els pròxims mesos es realitzi conjuntament una planificació de l’oferta de cursos i s’estudiï el finançament així com la cogestió entre Generalitat i ajuntaments de totes les escoles d’adults. En aquests moments, 126 són de la Generalitat i 27, dels ajuntaments. «Cal anar a més i intentar una veritable cogestió», va dir ahir el conseller davant de regidors i alcaldes de diversos municipis. L’acord arriba just després que Educació i els sindicats USTEC-STES, CCOO i FETE-UGT hagin pactat una millora de les condicions laborals dels mestres, que passaran a fer 20 hores setmanals enlloc de les 25 d’ara. Els coordinadors seran gratificats i passaran a cobrar 52,42 euros anuals com a complement tutorial.

La llei no es farà

Una de les primeres conseqüències al Departament d’Educació de la ruptura del tripartit en el govern de la Generalitat la va anunciar ahir el mateix conseller, Josep Manuel del Pozo. La llei de formació de persones adultes, que estava en fase d’elaboració, ha quedat paralitzada i ja no es farà aquesta legislatura. «És tècnicament impossible que pugui seguir el tràmit parlamentari», va assenyalar ahir Del Pozo, que es va estendre en elogis cap al professorat dels cursos i va admetre que l’administració havia dispensat «un tracte injust» a les escoles de formació d’adults. Gràcies als professors, uns 800, aquests cursos han estat «molt més del que l’administració permetia», va assenyalar el nou conseller.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal