Un pare fa vaga de fam a favor de l'escolarització en castellà0

681 19/06/2006, 09:40       #Vaga, #Mobilitzacions,

Carmelo González, el pare que fa aproximadament un any va iniciar una batalla amb l'administració per reivindicar l'ensenyament en castellà per a la seva filla de 4 anys, ha donat per acabada aquest dissabte a la tarda una vaga de fam de 24 hores a la plaça Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat.

González vol que la seva filla rebi el primer ensenyament en la seva llengua materna, el castellà, amb la introducció progressiva del català, però sense que cap de les dues sigui exclosa com a llengua vehicular. Aquesta acció ha servit també per recollir 1.200 firmes a favor de l'escolarització en castellà.

Carmelo González, en aquesta protesta, ha comptat amb el suport de la Fundació per a la defensa de la Nació Espanyola, el partit Convivència Cívica Catalana, Universitaris Liberal Demòcrates (ULD) o Associació per a la Tolerància, entre altres entitats. Durant la vaga una vintena de persones l'han acompanyat en la protesta i, 400 més, li han donat suport en diferents moments.

La seva filla, alumna del CEIP 2 de Sitges (Garraf), rep una atenció individualitzada en castellà, mesura amb la qual la Generalitat garanteix el dret dels alumnes menors de set anys a rebre el primer ensenyament en la seva llengua materna. Les firmes recollides s'han inclós en el paquet de les 50.000 que es necessiten per posar en marxa una iniciativa legislativa popular al Parlament. En 19 dies, ja se n'han recollit 7.000.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal