Rijkaard guanya per golejada Rodoreda0

938 21/06/2006, 09:49   

Un text periodístic sobre l'entrenador del Barça arrasa com a opció majoritària a la prova de llengua catalana. Per primer cop en els últims anys l'examen de català es considera més fàcil que el de castellà

Tots els nervis que els estudiants de selectivitat van passar ahir amb l'examen de llengua castellana i literatura (en la majoria dels casos no tant per la seva dificultat com pel fet que era la primera de les maratonianes proves) es van esvair a les 11 del matí quan els van lliurar les opcions corresponents a l'examen de llengua i literatura catalanes. Si la primera opció, un fragment de la novel·la La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda, ja era una aposta segura, el text alternatiu, un article publicat a El 9 esportiu de Catalunya sobre l'entrenador del Barça, Frank Rijkaard, va fer aparcar la literatura i esplaiar-se amb el futbol.

Per primer cop en els últims anys, tots els professors consultats van coincidir a assenyalar que la prova de català havia estat molt assequible, i que els alumnes n'havien sortit molt contents, una percepció que era corroborada pels mateixos estudiants a la sortida de les aules.

"No hi ha hagut color"

"Aquest any no hem sentit cap queixa", resumia José Luis Bourdelande, president del tribunal número 302, ubicat a la Facultat d'Econòmiques del campus de Bellaterra. "No hi ha hagut color", afegia el secretari del mateix tribunal.

El vocal que acompanyava els estudiants de l'institut Egara de Terrassa, Joan Carles Otero, professor de llengua catalana, explicava que els docents de la matèria portaven molt de temps insistint a les reunions de preparació de la selectivitat que la dificultat de les proves de català s'equiparés a les de castellà, perquè hi havia grans diferències. Unes diferències que s'han reflectit en els resultats, que han estat sempre inferiors en llengua catalana.

"En el tema del futbol qui més qui menys hi està interessat, i s'ho han pogut passar bé", opinava Montse Garcia, professora de l'institut de Parets (Vallès Oriental). Albert Corcera, professor de llengua castellana de La Salle-Congrés, corroborava que la tria de l'Elogi de la tranquil·litat, títol de l'article sobre Rijkaard del periodista Toni Padilla, havia estat essencialment "una qüestió de tema", perquè les preguntes del text literari no eren més difícils.

Déu i les bandes juvenils

En l'examen de castellà, els estudiants van poder triar entre un text literari del poeta mexicà Jaime Sabines sobre la figura de Déu, escrit amb una gran dosi d'ironia sota el títol de Me encanta Dios, i un article periodístic sobre bandes juvenils escrit per Nelsa Curbelo, directora de SER-PAZ.

Si bé diversos professors i alumnes consultats van coincidir que la segona opció havia estat la més triada perquè es tractava d'un tema més proper i pel fet que el sentit metafòric del text literari els havia fet fer-se enrere, n'hi va haver d'altres que asseguraven que s'havia optat més per aquesta opció precisament perquè el tema els donava més joc.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal