Anècdotes i algun contratemps0

580 23/06/2006, 09:33   

Aquest dijous al migdia es van acabar les proves d'accés a la universitat (PAU), que van començar el passat dimarts per a uns 25.000 estudiants catalans. Enguany ja no s'han vist telèfons mòbils a les aules, que s'han prohibit explícitament per normativa per evitar que els estudiants es passessin informació durant l'examen i, segons la coordinació de les proves, no s'han produït "incidències remarcables". Però sí que hi hagut anècdotes i algun contratemps.

La major de les incidències és la que va tenir lloc dimecres, a Reus i Tarragona, en la prova de Filosofia. Per culpa d'un descuit de l'oficina de Selectivitat, que no va enviar les còpies en llengua catalana de l'examen, l'inici de la prova es va endarrerir mitja hora (el màxim temps permès) a tres aules de les facultats de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tarragona, i a Econòmiques, a Reus. Els examinadors van haver de fer fotocòpies de la versió en català de la prova o anar a altres aules a recollir exàmens en català que sobraven. També per manca de fulls es va endarrerir la prova de Filosofia a la Facultat de Dret de la Universitat de Girona (UdG). En aquest cas, van fer curt i no n'hi havia per a tots els alumnes.

Al costat d'aquesta incidència administrativa, els alumnes han protagonitzat altres anècdotes. Tot i que ja es demana als alumnes fer l'examen amb bolígraf, una alumna el va presentar tot escrit en llapis. Li van acceptar però, en lliurar-lo, l'examinador li va recordar que hauria d'haver contestat amb bolígraf per evitar possibles manipulacions dels correctors. No se sap si perquè feia tard o perquè el cafè ajuda a concentrar-se, però un altre alumne va voler entrar a l'aula amb un cafè amb llet a la mà. Per descomptat, els examinadors li van prohibir accedir amb la beguda.

I la situació més incòmoda de totes no és nova d'aquest any. Un cop més, els alumnes que s'examinaven a l'Institut Miquel Biada de Mataró van haver de fer les proves sobre un taulell de fusta enlloc d'una taula com Déu mana. El més gros de tot és que ja fa 10 anys que es repeteix la mateixa situació. Aquest, però, no és l'únic lloc de Mataró on els estudiants han de fer les proves en condicions precàries. Tal i com ha reconegut el president del tribunal de la selectivitat de l'Institut Joan Miralles, "hi ha altres centres on es fan les PAU que no tenen llum natural o aire condicionat».

Els prop de 25.000 joves que s'han examinat aquests dies s'hauran d'esperar fins el 7 de juliol per saber els resultats de les proves. Dos dies abans, però, podran consultar la nota de Selectivitat per Internet, al web del Consell Interuniversitari de Catalunya.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal