Amb segons quins sindicats... no fa falta Patronal!0

1388 27/06/2006, 08:56       #Comunicats,

S'han començat a negociar a la Mesa Sectorial "les condicions laborals del Professorat de Secundària". L'Administració ha presentat una proposta que podeu veure a les nostres pàgines web. Una proposta de la qual només direm aquí que ens sembla insuficient i, de manera genèrica, en la línia equivocada. I si només en direm això és perquè el que aquí ens ocuparà no és la proposta de l'Administració, sinó la contraproposta que ja ha fet pública el sindicat majoritari del sector, USTEC-STEs.

Entre d'altres qüestions plantejades per l'Administració, n'hi ha com a mínim una amb la qual estem d'acord i que ens sembla inqüestionable i urgent: la convocatòria de concurs d'accés a càtedra –tres mil places- per al professorat de secundària. Cal recordar que des del 1991 no es convoquen a Catalunya accessos a càtedra, mentre que a la resta de Comunitats Autònomes se n'han convocat tres i, en alguns casos, quatre vegades. Cal recordar també que les successives lleis educatives que han anat apareixent preveuen l'accés a càtedra i que si a Catalunya no s'han convocat és perque l'Administració no ha volgut. Només l'Admninistració? Ai las! que ingenus hem estat!

També convé que tinguem present que en l'actual estat de coses, l'accés a càtedra és l'única possibilitat de promoció professional acadèmica que té el col·lectiu de Professors d'Ensenyaments Secundaris. Sense que sigui gran cosa, és l'únic que hi ha. I després de quinze anys sense convocatòries, hi ha un col·lectiu cada cop més nombrós que està veient injustament frustrades les seves legítimes expectatives professionals.

Doncs bé, per una vegada que el Departament d'Educació accepta, almenys parcialment, de manera explícita aquesta situació de greuge comparatiu i es manifesta disposat a convocar tres mil places, resulta que el sindicat (?) USTEC-STEs es despenja manifestant la seva oposició a la convocatòria de càtedres perque, diuen,

«Considerem que convocar noves places ara no és la prioritat, per tant, proposem que els terminis s’allarguin i els recursos es dediquin, prioritàriament, a augmentar les hores per la tutoria».

Els criteris de desplegament als quals prioritàriament s'han d'esmerçar els recursos destinats, se suposa, a millorar les condicions laborals del professorat de secundària són, segons USTEC-STEs, els següents:

«Mantenir i incrementar la reserva de places per mestres de l’ESO per increment de grups al primer cicle i en centres de nova creació».

«Augmentar l'actual complement de mestres d'ESO, sense que calgui, de moment, crear-ne un altre fins que s’estudiï la fórmula exacta de l’equiparació total».

També s'hi afegeixen valoracions sobre la necessitat d'augmentar i potenciar les plantilles de TIS's, de Pedagogia Terapèutica i d'Educadors socials. Aquests últims, s'afegeix, «per poder fer treball en xarxa».

Ens abstindrem, per una simple qüestió d'higiene mental, d'entrar a valorar les propostes dels companys(?) d'USTEC-STE's. I també, és clar, perquè neguem la major. Quin en sigui frare, que en prengui candela. Les eleccions sindicals s'acosten i és bo que cadascú es posicioni amb els seus, oi?

Tot i així, hi ha una pregunta que no ens podem estar de fer: NO SE SUPOSAVA QUE ESTÀVEM DISCUTINT LES CONDICIONS LABORALS DEL PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA?

ASPEPC SPS

FEDERACIÓ ASPEPC·SPS


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal