La concertada rebrà ajuts per escolaritzar immigrants0

719 29/06/2006, 09:08       #Retribucions,

El departament d'Educació i Universitats destinarà una línia d'ajuts de 5 milions d'euros als centres privats concertats que escolaritzin un elevat nombre d'alumnes amb necessitats educatives específiques (entre els quals s'inclouen els immigrants) amb l'objectiu d'eliminar les barreres econòmiques que impedeixen a aquests alumnes accedir als centres privats sufragats amb fons públics.

El departament calcula que uns 9.000 alumnes immigrants es beneficiaran el curs que ve d'aquesta mesura, segons va indicar ahir el secretari d'Educació, Francesc Colomé. L'ordre que ultima la conselleria preveu destinar uns 600 euros per a cadascun d'aquests alumnes de segon cicle d'infantil, primària i ESO, que es dedicaran a sufragar la sisena hora complementària, que a l'escola concertada han de pagar les famílies. Per als estudiants d'ESO, la quantitat es reduiria a 300 euros.

El conseller Joan Manuel del Pozo va apuntar ahir la primera dada en una compareixença davant la comissió de política cultural del Parlament, en què va fer balanç de la feina feta per la conselleria en els dos anys i mig de legislatura.

Tercer conseller

Del Pozo, el tercer conseller que ocupa el càrrec des de la tardor del 2003, tal com li va recordar la diputada de CiU Irene Rigau - "potser la tercera és la bona", va respondre irònic el conseller-, va avançar també que es destinaran 1,7 milions a la firma de contractes programa amb centres concertats per garantir la gratuïtat dels ensenyaments a tots els alumnes. De cara al proper curs, en què la mesura s'inicia de forma pilot, s'hi podran acollir un màxim de 5 centres.

El titular del departament, que va estendre el seu balanç al món universitari, va anunciar d'altra banda que el curs vinent es triplicaran el nombre de centres escolars participants en el programa per intensificar l'aprenentatge de llengües estrangeres, que passaran de 100 a 311.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal