Esquerra vol agrupar primària i secundària0

1066 11/09/2006, 19:03       #LOGSE,

Esquerra Republicana proposa en el seu programa electoral acabar amb la separació en diferents centres dels alumnes d'educació infantil i primària (3 a 11 anys) i els de secundària obligatòria o ESO (12 a 16).

Una de les condicions d'ERC per a qualsevol pacte postelectoral serà precisament, segons informen fonts del partit, la revalidació d'aquest pla

Avui, en el sistema públic els nens han d'abandonar l'escola als 12 anys per integrar-se a l'institut, on conviuen amb estudiants de fins a 20 anys. Aquesta separació, derivada de la LOGSE, resulta intimidant per a molts dels alumnes de menor edat als instituts, inquieta les famílies i interromp la tutela professoral dels nois en una edat molt delicada, explica Ramon Simon, de l'equip redactor del programa d'ERC. Els republicans proposen acabar amb aquesta separació i agrupar els alumnes de 3 a 16 anys, és a dir d'infantil, primària i ESO, de manera que la separació no es porti a terme fins al batxillerat, amb 17 anys. "Així ho fan ja la majoria dels centres privats, que saben què demana el mercat, és a dir, les famílies", apunta Simon.

El canvi que defensa ERC no seria radical, com admet el mateix partit. No resultaria viable reordenar de cop tots els centres escolars públics i les seves respectives dotacions. La idea dels republicans és que els col.legis nous es construeixin basant-se en aquest criteri i, alhora, que els ja existents es vagin reordenant progressivament, sobretot a les zones més deprimides des d'un punt de vista social i econòmic. La generalització d'aquesta mesura a Catalunya podria requerir vuit o 10 anys, segons el càlcul dels republicans.

Lligada a aquesta proposta hi ha la de rebaixar de 30 a 25 el nombre d'alumnes per classe a l'ESO als centres públics, amb la finalitat d'igualar la ràtio a la de primària. Aquesta reducció seria progressiva i els primers centres que se'n beneficiarien serien precisament els que agrupessin estudiants de 3 a 16 anys. "Aquestes mesures, igual que la imminent estrena de la sisena hora, estan dirigides a combatre el fracàs escolar i garantir la igualtat d'oportunitats en l'educació obligatòria", afirma Simon.

REUTILITZAR ELS LLIBRES

El programa republicà també destaca l'aposta pel pla d'abaratiment i gratuïtat dels llibres de text mitjançant la seva reutilització posat en marxa pel Govern tripartit durant el curs 2005/2006.

Una de les condicions d'ERC per a qualsevol pacte postelectoral serà precisament, segons informen fonts del partit, la revalidació d'aquest pla, llançat en col.laboració amb les associacions de pares i mares. A partir del curs 2007/2008, aquesta iniciativa hauria d'arribar a tots els centres de Catalunya amb la gratuïtat total per a les famílies de renda més baixa i amb un estalvi del 85% per a les altres.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal