Cabrera culpa el PP del fracàs0

675 14/09/2006, 08:46       #LOGSE, #LOE, #LOCE,

La ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, va llançar ahir pilotes fora sobre l'elevat fracàs escolar a Espanya en l'etapa obligatòria (34%) denunciat per l'informe de l'OCDE, i va recordar que durant el període analitzat governava el Partit Popular. També va exculpar l'actual Govern de l'escassa despesa pública en educació, i va destacar que l'Executiu de Zapatero ho està corregint a l'haver augmentat el pressupost de l'any passat en un 19% i en un 27% el del vinent.

Roberto Salmerón, secretari del consell general de col.legis de doctors i llicenciats, va assegurar ahir que el professorat "té la seva part de responsabilitat" en aquests resultats tan desastrosos.

La titular d'Educació també va recordar, en al.lusió a les crítiques del PP, que l'elevat nombre d'alumnes repetidors a l'ESO (28,6%) es refereix al curs 2003-2004 i "pot sorprendre aquells que han insistit que un dels grans problemes era que es podia passar de curs amb tota facilitat".

La repetició ha estat un dels punts polèmics durant el procés de tramitació de la llei orgànica d'educació (LOE), aprovada a l'abril. El PP i els sectors educatius contraris a la reforma van assegurar que es relaxaven excessivament els supòsits per repetir curs. Finalment, el text legal diu que els alumnes de secundària no podran promocionar amb tres assignatures suspeses fora que els seus professors decideixin el contrari. Amb quatre repetiran sempre, i amb dues, mai. Amb l'anterior norma educativa, la LOCE, aprovada pel PP, la repetició era estrictament obligatòria per als alumnes amb tres suspensos.

REPETICIÓ POC ÚTIL

"La repetició de curs no és la panacea per resoldre el fracàs escolar, perquè no resol els problemes si el curs se segueix en les mateixes condicions que l'any anterior. S'ha d'introduir una atenció molt més personalitzada i individualitzada dirigida als alumnes que tenen problemes, i s'ha d'aconseguir detectar-los", va defensar la ministra Cabrera.

El PP, per mitjà de la secretària executiva de política social, Ana Pastor, va culpar de la situació la LOE i la LOGSE, també aprovada pel Govern socialista, l'any 1990. "Totes dues han donat mal resultat i condueixen al fracàs més absolut", va sentenciar. Pastor va anunciar que el seu partit presentarà una proposició no de llei per millorar el sistema educatiu.

RESPONSABILITAT DOCENT

Roberto Salmerón, secretari del consell general de col.legis de doctors i llicenciats, va assegurar ahir que el professorat "té la seva part de responsabilitat" en aquests resultats tan desastrosos. "Des de fa 36 anys s'ha des- atès la formació i la selecció del professorat. Hi ha massa interins i ja és hora que els antics cursos d'aptitud del professorat (CAP) siguin substituïts per una formació que compagini la teoria i la pràctica", va demanar. L'expert va reclamar que els futurs docents aprenguin a enfrontar- se als problemes dels adolescents, a vegades amb capacitats diverses, i a motivar-los en l'aprenentatge.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal