La falta de mestres hipoteca l'extensió de la sisena hora0

609 10/10/2006, 09:38   

Firmat amb els sindicats l'acord que permet als professors de secundària treballar a la primària.

Educació es planteja la possibilitat de no generalitzar l'aplicació de la sisena hora a totes les escoles públiques de primària de Catalunya el pròxim curs 2007-2008 davant del risc que no hi hagi prou mestres per garantir la cobertura de les places.

El conseller d'Educació, Joan Manuel del Pozo, va assegurar ahir que el seu departament no prendrà una decisió fins que sigui el moment de planificar el curs vinent. En tot cas, va dir que en funció de la xifra de professionals disponibles per abordar el proper curs es podrien "limitar" les escoles o zones en les quals aplicar aquesta hora de més.

Després d'un principi de curs caòtic en alguns centres, amb quasi 400 vacants de mestres per cobrir a les escoles públiques, Eduació va assegurar ahir que la situació ja va quedar totalment resolta la setmana passada. El sindicat USTEC va contradir el govern i va dir que, només a les comarques del Vallès, encara hi ha 20 places per cobrir i que també hi ha problemes a Girona.

Entre les mesures per poder cobrir les vacants que faltaven, el departament d'Educació ha previst que professors de secundària de qualsevol especialitat puguin ocupar aquestes places. Precisament ahir el conseller Del Pozo va signar amb els sindicats CCOO i UGT l'acord que permet als professors fer de mestres.

Després de la firma i davant les queixes de CiU que havia acusat el govern de tirar endavant una mesura que va contra la normativa, el conseller Del Pozo va subratllar que aquest acord és "legal". "No tenim cap dubte que la nostra actuació està dins la legalitat. Ens vam inspirar en la voluntat de servei per complir el dret a l'educació, que és un dret bàsic. Seria irresponsable no contractar professors de secundària per a primària".

Aquest curs ja han aplicat la sisena hora les escoles de les ciutats de més de 10.000 habitants i un 24% de les escoles públiques de poblacions menors que ho van demanar expressament. A la pràctica, vol dir que la sisena hora ja la fan un 80% dels alumnes de primària de Catalunya. El govern català va decidir posposar per al curs 2007-2008 l'aplicació d'aquesta mesura a les escoles de poblacions de menys de 10.000 habitants i escoles rurals.

La implantació d'aquesta sisena hora, així com la reducció de l'horari lectiu dels docents, ha suposat la incorporació de 5.000 nous mestres el mes de setembre passat.

L'ampliació de l'horari a l'escola pública és una de les principals mesures del Pacte Nacional per a l'Educació i el seu objectiu és contribuir a millorar el rendiment escolar dels alumnes, a més d'igualar la seva jornada lectiva amb la dels centres concertats.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal