Catalunya desatén els 1.250 alumnes que volen islam0

640 18/10/2006, 09:29   

Educació demana professors titulats, i dirigents de la comunitat islàmica diuen haver-los ofert.

El president de la Unió de Comunitats Islàmiques d'Espanya (Ucide), Riay Tatary, va criticar ahir que poc més del 10% dels 74.000 alumnes de 6 a 16 anys que ho demanen rebin classes de religió islàmica a les escoles i als instituts públics espanyols. Entre les comunitats autònomes que desatenen les demandes de les famílies que, en virtut d'un conveni de col.laboració firmat per la Comissió Islàmica Espanyola amb el Govern central tenen dret a rebre aquest tipus de formació, almenys des del curs 1996-1997, hi figura Catalunya. Uns 1.250 alumnes van sol.licitar aquestes classes el curs 2005-2006, segons la Conselleria d'Educació. Tatary va lamentar que només algunes comunitats, amb Ceuta, Melilla, Andalusia i Aragó al capdavant, hagin respost als requeriments de la comunitat musulmana i hagin acceptat posar en marxa la matèria.

El dirigent de la UCIDE, que va fer aquestes manifestacions a Madrid durant la presentació del primer llibre de text de religió islàmica per a alumnes de primària, es va queixar en particular que els 6.000 alumnes que han demanat la matèria a la Comunitat de Madrid encara no hagin vist atesa la seva sol.licitud després de més de quatre anys de converses amb les autoritats autonòmiques.

Una situació similar es reprodueix a Catalunya, segons Tatary. "Fa molt de temps que treballem en aquesta matèria i que en parlem amb les autoritats sense èxit. Cada any, de manera ininterrompuda, hem fet arribar un escrit per sol.licitar oficialment a la Conselleria d'Educació aquest ensenyament, però normalment no contesten", va explicar.

OFERIMENT

El dirigent musulmà va admetre que se'ls havia permès fer- ne algunes sessions als col.legis fora de l'horari, quan entitats o centres cívics ho han sol.licitat, però que Educació ha desestimat la proposta que la matèria s'imparteixi dintre de la jornada escolar malgrat haver ofert professorat amb "el títol de mestre amb el nivell C de català".

Fonts de la conselleria van explicar que quan se'ls havia fet arribar aquella petició s'havia exigit als sol.licitants que el currículum bàsic a impartir estigués acordat amb el Ministeri d'Educació i que, a primària, els professors tinguessin el títol de mestre i a secundària tinguessin una llicenciatura, però no van saber explicar si la Comissió Islàmica Espanyola no els havia pogut garantir el compliment d'aquells requisits.

El subsecretari d'Educació, Fernando Gurrea, que va participar en la presentació del llibre, va xifrar en uns 10.000 els estudiants que reben formació confessional islàmica. Gurrea va precisar que els 34 professors encarregats d'impartir aquestes classes en centres públics augmentaran aquest any fins a 54. I que el País Basc, les Canàries i Cantàbria s'incorporaran aquest curs a les comunitats que ofereixen aquesta matèria.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal