Passió pel que estudies0

593 20/10/2006, 10:04   

Hi ha moments de la vida que tenen un significat especial. Poden viure's de moltes maneres: amb aquella manca d'intensitat que tenen les cançons de l'estiu, melodies que es repeteixen, o amb la força del que ens deixa una petjada fonda, com els boleros que expliquen històries magnífiques.

Record molt bé el primer dia que vaig trepitjar una aula universitària. Començava un nou període d'existència, lluny de l'institut, dels amics adolescents amb qui vam descobrir tantes coses. Tots hi arribàvem amb una expressió de desconcert gravada al rostre. Miràvem el nostre entorn amb uns ulls que pretenien capturar cada matís, cada sorpresa que ens sortia a l'encontre. El món era nou, com els companys, els professors, l'espai mateix. Espantats i contents, com és propi dels qui són joves, inexperts i una mica il·lusos. Vivíem amb la creença que sabíem moltes coses, quan no en sabíem gaires.

Quan ets un universitari ple de dubtes i una mica poruc, necessites punts de referència. Els amics i els professors es converteixen en peces cabdals de tot allò que t'envolta. Són els rostres on cerques respostes, les expressions que asserenen la teva pròpia expressió. Gairebé cent mil alumnes van abandonar els estudis universitaris durant el curs passat. El quaranta-dos per cent dels universitaris espanyols no arriben a acabar mai la carrera. On són l'empenta i les ganes amb què van començar els estudis? On han anat a parar aquelles il·lusions primerenques que els llançaven a l'aventura de descobrir? El millor del món universitari no és tot el que hi aprens, sinó totes les portes que se t'obren cap al coneixement. El vint-i-cinc per cent dels alumnes que es van matricular l'any passat van fer-ho en titulacions o universitats que no havien sol·licitat. No volien estudiar el que va tocar-los estudiar. Senyors, la universitat no és una rifa. Allò que hi aprenem ens ha d'encuriosir, interessar i apassionar. Qualsevol altra realitat és absurda.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal