Quinze dies de baixa per una agressió0

634 30/10/2006, 09:09   

La directora de l'escola Font de la Pólvora, de Girona, va ser víctima fa dues setmanes d'una agressió per part d'una familiar d'una alumna. La directora fa dues setmanes que està de baixa a conseqüència d'aquesta agressió, que va començar per una desavinença en l'esmorzar de la nena, segons informen fonts del centre educatiu.

La normativa de l'escola especifica que els alumnes han de menjar un entrepà, i la desavinença es va produir pel fet que la tia de l'escolar va portar un brioix industrial. La situació va desencadenar una discussió que va anar pujant de to i es acabar amb una empenta violenta de la familiar a la docent, segons ha explicat fonts del Departament d'Educació. La directora i el mateix departament van engegar de manera immediata el protocol establert en aquests casos i van denunciar els fets als Mossos d'Esquadra. Per la via del judici ràpid, el jutge va sentenciar l'arrest domiciliari de la tieta de l'alumna.

Des que es va produir l'agressió, la directora del centre està de baixa, pel trasbals psicològic que li va provocar aquest episodi. Malgrat tot, sembla que en les pròximes setmanes la mestra podria reincorporar-se a les seves responsabilitats en el centre, on la majoria d'alumnes són d'ètnia gitana.

PRENDRE MESURES

El Departament d'Educació admet la preocupació pel fet i ha impulsat diverses accions per evitar altres episodis d'enfrontaments entre les famílies i els docents.

El director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Joaquim Bosch, va explicar divendres que el Departament ha decidit incorporar un integrador social a les dues escoles que hi ha en aquest barri «perquè faci de pont entre el centre i les famílies». D'altra banda, la direcció del centre també ha fet alguns passos per crear una associació de pares que millori les relacions entre les famílies i el professorat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal