Com millorar la qualitat de l'ensenyament0

552 03/11/2006, 08:48   

Des del primer moment en què es va plantejar la sisena hora escolar com a solució per millorar les competències bàsiques dels alumnes --sobretot en llengua i matemàtiques--, vaig pensar que això en el fons no era res més que una mesura populista per captar vots a les eleccions.

Un gruix important de la població ha vist coberta així una franja de l'horari que fins llavors s'omplia amb activitats extraescolars organitzades pels mateixos centres educatius i pagades per les famílies. L'Administració es va comprometre a facilitar a les escoles monitors gratuïts per als alumnes d'educació infantil amb germans a primària, per tal d'adequar horaris i evitar així tants desplaçaments a l'acabar les classes. Les 30 hores lectives dels estudiants enfront de les 24 dels professors han originat una planificació que en molts casos significa la reducció de les classes d'atenció individualitzada. Si la mesura pretén millorar la qualitat de l'ensenyament, ¿no hauria estat més profitós mantenir l'horari anterior i contractar el mateix personal, rebaixant així el nombre d'alumnes per aula i evitant la massificació, que impedeix una atenció més bona?

El país amb més bons resultats escolars és Finlàndia, i no és degut a un increment de la jornada escolar, sinó a polítiques socials i econòmiques que permeten als pares tenir un horari laboral més compatible amb l'ensenyament dels seus fills. Les hores de permanència en els centres educatius, sumades a les que els nens dediquen a idiomes, música i esports, suposen una pèrdua de l'essència de la infància: els descobriments i el joc. Hem començat la casa per la teulada.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal