Els alumnes que no triïn religió podran marxar a casa0

506 08/11/2006, 08:39   

Els escolars de primària i ESO que no cursin la matèria de religió podran marxar a casa si així ho regula el projecte educatiu del centre, que s'ha d'establir d'acord amb els professors, els pares i els alumnes, si són majors d'edat. "En principi, no hi hauria res que impedís que el centre ho pogués incloure en les seves possibilitats d'atenció educativa" alternatives a la religió, va declarar ahir el secretari general d'Educació, Alejandro Tiana.

Tiana va fer aquestes declaracions després de reunir-se amb els representants d'Educació autonòmics per debatre l'esborrany de reial decret d'ensenyaments mínims de l'ESO, que ara haurà de ser sotmès a consideració del Consell Escolar d'Estat. El projecte introdueix una nova branca d'estudi dins la religió, de caràcter aconfessional, sota el títol d'Ensenyament de la història i la cultura de les religions.

No es tracta d'una alternativa a l'ensenyament religiós, sinó d'una matèria que s'equipararà a la matèria de religió catòlica, musulmana, jueva i evangèlica. Els alumnes que la triïn podran optar, doncs, entre cinc opcions en lloc de les quatre que hi havia fins ara. Els que no ho facin rebran "la deguda atenció educativa" dels centres, que, segons Tiana, en cap cas consistirà en una assignatura alternativa.

Compromís amb els pares

En aquest context, el secretari general va apuntar com a "hipòtesi" que els centres puguin optar, per a les famílies que ho sol·licitin, perquè els alumnes que no cursin religió siguin atesos a casa durant aquesta estona. "Sempre que -va apuntar- s'estableixi un compromís entre el centre i la família, ja que és dins l'horari escolar i es tracta d'una etapa d'escolarització obligatòria". Tiana va assenyalar que estan obertes totes les possibilitats raonables que no donin lloc a discriminacions.

Pel que fa a la matèria de religió, s'avaluarà "en els mateixos termes" que la resta de matèries de l'etapa, i únicament no comptarà a l'hora de calcular la mitjana de l'expedient acadèmic per accedir a la selectivitat o sol·licitar una beca. Tot i que la norma no fixa quin personal impartirà la versió aconfessional, Tiana va apuntar com a col·lectius més idonis el professorat de ciències socials, geografia i història o filosofia. La norma redueix de 210 a 140 hores el temps que la religió ocuparà en el currículum en els quatre anys de l'etapa.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal