66.000 docents catalans escullen els seus 176 delegats sindicals0

569 29/11/2006, 09:42   

Nou candidatures sindicals es disputen demà el favor de més de 66.000 mestres i professors de la xarxa de centres públics de Catalunya per als pròxims quatre anys.

USTEC-STES

L'oposició a la sisena hora, carta electoral

La formació sindical que va obtenir un nombre més gran de representants el 2002, USTEC-STES, aspira a millorar els resultats de fa quatre anys, quan va aconseguir 74 delegats entre 166, 11 més que el 1998. Aquesta vegada són 176 els llocs que estan en joc. El sindicat, l'única organització representativa de la comunitat educativa que no va estampar la seva firma al Pacte Nacional per l'Educació, espera rendibilitzar les dificultats sorgides a l'hora d'implantar la sisena hora de classe diària. Els seus dirigents creuen que aquesta mesura no era "ni prioritària ni necessària" i reclamen que es "reorienti o se suspengui".

CCOO

L'aval d'acords que han creat 8.000 llocs de treball

La firma d'acords sobre les condicions de treball del professorat, algun en solitari, que han generat generosos increments de personal, intenta ser rendibilitzat per CCOO. Aquest sindicat, que ha mantingut posicions més pragmàtiques que la resta, subratlla que en els dos últims anys la plantilla estable dels centres ha crescut en 8.000 professionals. Això no li ha impedit llançar ocasionalment els seus dards contra l'Administració, denunciant insuficiències en l'aplicació de la sisena hora o la timidesa a l'hora d'arbitrar mesures de protecció del professorat davant de les agressions. El 2002 va aconseguir 58 delegats, quatre més que en les anteriors eleccions. El seu arrelament és més gran a la província de Barcelona.

ASPEPC

A la caça del professorat cremat dels instituts

L'Associació de Professors de l'Ensenyament Públic de Catalunya (ASPEPC), que l'any 1998 va aconseguir 21 representants i es va convertir en la tercera força del panorama sindical, s'ha enfortit al fer una coalició amb el Sindicat de Professors de Secundària (SPS). En les eleccions del 2002, ASPEPC va perdre més de la meitat dels vots i va obtenir 9 delegats. La formació es nodreix del suport del professorat dels instituts que es mostra més bel.ligerant amb les reformes educatives empreses durant l'última dècada i en especial amb la configuració de l'ESO.

UGT

La secundària com a argument de batalla

Encara que està a molta distància dels dos grans, UGT intenta consolidar-se com a tercera força en el mapa sindical de l'ensenyament públic a Catalunya. Malgrat que només compta amb 16 delegats, aquesta organització es mostra molt activa i durant els últims mesos ha liderat algunes reivindicacions, com ara la d'exigir que el Pacte Nacional per l'Educació prestés més atenció a l'educació secundària, una petició que condicionava el seu suport. Últimament s'ha convertit en la principal abanderada d'una petició vinculada a la sisena hora: que els mestres tinguin dret a percebre els 4,85 euros diaris en forma de vals de menjador que ja rep bona part del funcionariat que realitza la jornada partida.

ANPE

La denúncia de la violència, principal reivindicació

L'assetjament escolar i les agressions al professorat s'han convertit en una obsessió per a ANPE, organització que els últims quatre anys ha comptat amb sis delegats, tres menys que els obtinguts el 1998.

CSI-CSIF

Resistir a la irrupció de les noves coalicions

El sisè sindicat amb delegats (3), CSI- CSIF, s'enfronta a la competència de l'aliança entre USOC i AMES per fer- se un lloc entre les forces amb representants. CGT i STEC completen la nòmina d'aspirants.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal