Els funcionaris de justícia cobren 50 euros de plus per no faltar0

1018 05/12/2006, 12:50       #Retribucions,

Cobrar un incentiu pel mer fet d'anar a treballar. Els funcionaris de justícia de Catalunya que han complert tots els dies amb la seva feina els últims tres mesos han vist com la seva nòmina de novembre s'ha incrementat en 150 euros, a raó de 50 euros mensuals.

La Conselleria de Justícia inicia d'aquesta manera un programa d'incentius per pal.liar el llast de l'absentisme laboral entre el col.lectiu dels 7.794 funcionaris de justícia que, repartits en 555 jutjats, exerceixen a Catalunya.

El programa, que penalitza fins i tot les baixes per malaltia, acabarà el 2009. L'objectiu és reduir en dos punts un índex d'absentisme que la mateixa conselleria situa en un 5,9%. Un programa que no té precedents en altres col.lectius de funcionaris catalans, a excepció dels de presons, que van acordar un sistema similar dos mesos abans que els seus col.legues dels jutjats.

El premi està concebut amb una periodicitat trimestral. Així, la nòmina del mes de novembre ha reflectit els mesos de juliol, agost i setembre. Pel mer fet d'anar a treballar sense cap mena de falta penalitzada, tots els funcionaris judicials tenen garantida la quantitat de 50 euros mensuals. Amb aquest punt de partida, cada dia d'absència laboral suposa un descompte en la quantitat inicial. En el primer mes, el primer dia de falta suposa una reducció del 15% de la quantitat total de l'incentiu, el segon dia, el 30%, i així successivament fins a arribar al cinquè dia d'absència, que suposa la pèrdua dels 50 euros. En el segon i tercer mes, la penalització s'incrementa i el premi es perd quan es compleixen quatre faltes.

LLISTATS PROVISIONALS

La Conselleria de Justícia, en ple traspàs a la nova consellera Montserrat Tura i el seu equip, manté que desconeix el nombre de funcionaris que han cobrat l'incentiu en l'etapa de Josep Maria Vallès com a conseller, malgrat que ja s'han fet efectius els pagaments. Una xifra que també desconeixen els sindicats, als quals l'Administració ha anul.lat la reunió que, precisament, s'havia de celebrar avui per abordar el tema.

La Conselleria de Justícia ha elaborat un llistat provisional en què apareixen les faltes comeses pels funcionaris que no han estat mereixedors de l'incentiu. Fonts del departament de Justícia i dels sindicats van confirmar que aquest llistat, el primer que es realitza, ha de ser revisat perquè molts dels afectats estan en desacord amb el contingut.

El programa estableix que no es penalitzaran els permisos i les llicències. Ara, el principal escull que separa l'Administració i els sindicats és la delimitació del que s'entén per permís.

SORTIDES AL METGE

Fonts sindicals van explicar a aquest diari que el principal cavall de batalla és aconseguir que l'Administració no penalitzi les sortides al metge, una de les absències més freqüents entre els treballadors. Una altra de les qüestions que els sindicats volen evitar és que l'Administració sumi les hores disperses d'absència fins a acumular-ne set, cosa que equivaldria a un dia d'absència al lloc de treball. Entre els supòsits que no es penalitzen hi ha els permisos per estudis, els accidents de treball i les baixes per incapacitat temporal durant la gestació.

SISTEMA IMPERFECTE

Quan el 8 de juny passat, Administració i sindicats van firmar l'acord que posava fi a la vaga de funcionaris ja es feia menció, entre altres múltiples qüestions, al programa contra l'absentisme. Llavors, els representants dels treballadors van posar el crit al cel perquè es penalitzava com a absència la baixa per malaltia.

Fonts sindicals van reconèixer que aquest sistema, encara que sigui imperfecte, és el "menys dolent" davant la impossibilitat de l'Administració de controlar de manera efectiva quines baixes són justificades i quines responen a un engany.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal