Injecció per al rendiment dels IES ebrencs0

541 15/12/2006, 09:34   

El Departament d'Educació aportarà 50.000 euros als plans de millora del rendiment.

El Departament d'Educació aportarà 50.000 euros als plans de millora del rendiment i la cohesió social de l'alumnat que han posat en marxa tres IES de les Terres de l'Ebre durant el curs 2006/2007. Bona part d'aquests recursos seran destinats a la formació del professorat en tecnologies de la informació i de la comunicació o la introducció efectiva de mitjans audiovisuals i informàtics en les matèries curriculars. La Generalitat aporta 12.883 euros al pla de l'IES Julio Antonio de Móra d'Ebre, 9.292 euros a l'IES Alfacs de Sant Carles de la Ràpita i 28.000 a l'IES de l'Ebre de Tortosa. Aquestes assignacions tenen validesa únicament per a aquest curs, tot i que els centres treballen amb plans de fins a quatre anys.

Segons la responsable d'Educació a les Terres de l'Ebre, els plans preveuen un conjunt de mesures destinades a cobrir les necessitats dels alumnes d'ESO (entre 12 i 16 anys) en aspectes com la «millora del rendiment escolar», la «cohesió social de l'alumnat», així com també incrementar el grau de satisfacció entre professors i famílies d'alumnes.

La decisió de marcar els criteris bàsics del pla parteix del mateix centre, amb l'anàlisi inicial de fortaleses i debilitats, com a coresponsable amb Educació. L'àmbit d'aplicació afecta des de l'organització, la gestió i els currículums fins a les planificacions de les tutories. La seva execució, a més, corre a càrrec del mateix centre.

Per als directors dels instituts que han posat en marxa aquests plans de millora, la disponibilitat d'aquests recursos ha de permetre introduir canvis palpables en el funcionament del dia a dia i van ressaltar, en aquest àmbit, que es tracta d'una iniciativa que requereix la participació de tota la comunitat educativa dels centres. Bona part dels recursos, van explicar els directius, seran destinats a la formació específica de tutories d'orientació per vehicular sortides als cicles formatius i al món del treball, però serà l'impuls de la formació i la implantació de les TIC. «Tenim les eines, la formació del professorat, però costa que els professors utilitzin aquestes eines per fer les classes», va argumentar Beltran. Els tres centres (d'un total de 122 a tot Catalunya) s'han acollit voluntàriament a aquesta iniciativa que el departament estendrà a tots els centres de secundària catalans el 2010.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal