22.655 places de docent en 4 anys0

756 05/01/2007, 10:59       #Oposicions, #LOE,

La Conselleria d'Educació i els sindicats tenen previst tancar ben aviat un acord sobre l'oferta pública de llocs de treball en el sector docent fins al 2010 que recull el compromís de convocar oposicions per cobrir 22.655 llocs de treball de mestre i professor en quatre anys. El pacte millorarà sensiblement el principi d'acord al qual va donar publicitat la conselleria al novembre, en què es va anunciar la convocatòria de 17.000 places, de les quals 6.140 sortirien a concurs el 2007.

L'oferta d'Educació ha crescut en la convocatòria dirigida als dos contingents professionals més grans, el cos de mestres, on de les 12.240 places que s'havien previst oferir inicialment es passarà a gairebé 15.000, i el de professors d'ESO i Batxillerat, on les 3.691 places projectades es convertiran en 6.166, segons l'esborrany d'acord.

OPOSICIÓ AL JUNY

La convocatòria més nombrosa seguirà sent la de les oposicions que se celebraran el pròxim mes de juny, en què hi haurà 6.856 places en lliça, però l'oferta d'exercicis successius (4.563, 6.060 i 5.176 places en els anys 2008, 2009 i 2010, respectivament) es quedarà a poca distància. La injecció de llocs de treball estable tindrà gran repercussió en el sector, especialment si es té en compte que des del 2002 només han sortit a oposició 8.267 llocs de mestre i professor, 6.245 dels quals ho han fet en els últims 24 mesos.

L'ofensiva en matèria d'ocupació permanent obeeix bàsicament, segons Educació, a "una finalitat prioritària": reduir els percentatges de personal interí del 24% actual, al qual s'ha arribat després de la contractació massiva de professorat requerida per la posada en marxa de la sisena hora de classe diària a primària, a un màxim del 8% en quatre anys.

L'exigència, que ja havia estat abordada amb anterioritat per l'Administració i els sindicats, ara ve reiterada per una disposició transitòria de la llei orgànica d'educació (LOE) sobre els processos de selecció per accedir a la funció pública docent, on s'estableix la necessitat d'integrar en els cossos docents el màxim nombre possible d'interins.

MÉS JUBILACIONS

Les jubilacions, que els anys venidors aniran a l'alça, i la previsió d'increment d'alumnat, tant d'autòcton com d'estranger, en els pròxims cursos, també han estat tingudes en compte en el projecte d'acord que la conselleria i els sindicats es disposen a subscriure i que, posteriorment, haurà de ser ratificat pel Govern per atorgar-li validesa. Fins a l'any 2010, uns 7.000 docents donaran per acabada la seva vida laboral després d'arribar a l'edat de jubilació o bé d'acollir-se a una de les fórmules de prejubilació previstes, d'acord amb els càlculs de la conselleria.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal