Una mare agredeix una monitora escolar0

1127 05/01/2007, 11:05       #Salut laboral,

La mare i la tieta d'un alumne de 3 anys del col.legi d'educació primària Catalunya, situat al barri dels Pescadors de Sant Adrià de Besòs, van clavar una pallissa a una monitora del menjador del centre el 21 de desembre, fet que li va comportar diverses contusions i hematomes i el trencament del nas. Una baralla entre dos nens per un flam, en la qual va intervenir l'agredida, va causar la reacció irada dels familiars d'un dels menors, que van esperar la treballadora al carrer per agredir-la.

La Conselleria d'Educació va confirmar ahir que la monitora del menjador, que treballa en una empresa contractada per fer aquesta tasca, va intervenir dies abans de la pallissa en una disputa entre el fill de l'agressora i un altre alumne, que es disputaven un flam. Segons les mateixes fonts, la cuidadora del servei de menjador va refregar per la cara el flam a un dels menors que, quan va arribar a casa seva, ho va explicar a la família.

COS PLE DE COPS

Al cap d'una setmana, la mare del nen es va presentar a l'escola per demanar explicacions sobre la conducta de la monitora. L'equip directiu va aconseguir tranquil.litzar-la. No obstant, el 21 de desembre, justament el dia que es van acabar les classes per començar les vacances de Nadal, la mare i la tieta del nen van esperar la treballadora fora del col.legi i li van clavar una pallissa quan l'empleada sortia a llençar les escombraries. Aquella mateixa tarda, els responsables municipals i els Mossos d'Esquadra van acudir al centre i l'agredida va interposar la denúncia, que està en mans d'un jutge.

La monitora, d'uns 40 anys, va ser atesa a l'Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet. El comunicat mèdic assenyala que patia contusions i hematomes per tot el cos i la fractura del nas. Quan s'iniciïn les classes, la setmana que ve, està prevista una reunió entre l'inspector d'educació, l'equip directiu de l'escola Catalunya i la família.

No es tramitarà com a atemptat

L'agressió d'uns familiars a una monitora de menjador del centre CEIP Catalunya de Sant Adrià (Barcelonès) no es tramitarà com a atemptat a funcionari públic, ja que es tracta d'una educadora d'un empresa subcontractada, segons fonts de la Conselleria d'Educació de la Generalitat.

El que sí que farà la conselleria és actuar de "mediador" en una reunió que se celebrarà la setmana que ve entre els pares, el director del centre i l'inspector d'educació.

El 21 de desembre passat, la monitora va denunciar la mare i la tia d'un escolar de 3 anys després que aquestes li donessin una pallissa, van informar els Mossos d'Esquadra.

La Conselleria d'Educació ha confirmat que, uns dies abans, l'educadora havia renyat dos nens de 3 anys que s'estaven barallant per un flam. La monitora suposadament li va refregar les postres per la cara al fill de l'agressora, que es va queixar als seus pares a l'arribar a casa.

Disculpes pel comportament de la monitora

El dia 20 de desembre, els pares del nen van anar al centre per demanar explicacions al director i a la monitora, que es van disculpar pel comportament d'aquesta última i van aconseguir calmar la família.

No obstant, l'últim dia de col·legi abans de les vacances de Nadal, la mare i la tia del nen van esperar l'educadora a la sortida de l'escola, la van agredir i li van causar diverses contusions i hematomes i la fractura del nas.

Aquella mateixa tarda, l'agredida va anar a l'hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i, hores més tard, va presentar una denúncia per lesions. La policia catalana ha informat que la víctima està "molt espantada" i "té por de possibles represàlies", ja que es tracta d'una família "conflictiva".

El precedent del CEIP Eduard Marquina

El 14 de novembre passat, el llavors fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), José María Mena, va ordenar als fiscals que tramitessin les agressions a professors de l'ensenyament públic en l'exercici del seu treball com un delicte d'atemptat a funcionari públic, fet que comporta una pena d'entre un i tres anys de presó.

El primer cas que es va acollir a aquesta nova tipificació va ser el de l'agressió d'un matrimoni a la cap d'estudis, la directora i la conserge del CEIP Eduard Marquina, del barri del Besòs de Barcelona.

La jutge instructora va obrir diligències prèvies contra els pares del menor per un presumpte delicte d'atemptat a funcionari públic, després que la fiscalia i l'acusació particular, exercida per la Generalitat, demanessin la suspensió del judici de faltes que s'havia de celebrar contra el matrimoni i sol·licitessin que el cas es tramités per aquest delicte.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal