Baixa el nivell educatiu per primer cop en 100 anys0

730 16/01/2007, 11:29       #LOGSE,

Una dada històrica en l'àmbit educatiu però sense que sigui motiu d'orgull. Per primer cop en 100 anys, una generació té menys estudis que la seva predecessora. Si la cultura de l'estudi s'havia anat generalitzant cada cop més, sobretot a partir de la segona meitat del segle XX, fent que els joves estiguessin sempre millor formats que la seva generació anterior, ara es dóna, per primer cop, el cas contrari.

Segons les dades del Sistema Estatal d'Indicadors de l'Educació 2006, publicades per l'Institut d'Avaluació del Ministeri d'Educació (MEC) i difoses en la revista Magisnet, els joves d'entre 20 i 24 anys, que haurien estudiat amb la LOGSE, tenen menys nivell educatiu que el col·lectiu d'entre 25 i 34 anys. Fins ara, això no havia passat mai.

És el primer cop a Espanya que la generació més jove té menys estudis que l'anterior generació. Sempre els més joves han tingut un percentatge més elevat de titulats en educació secundària postobligatòria que els més grans. Menys ara. Segons les dades publicasdes, al 2005 hi havia un 62,4% de joves d'entre 20 i 24 anys titulats en cicles formatius, batxillerat o amb alguna carrera universitària mentre que entre els joves d'entre 25 i 34 anys el percentatge ja era superior (un 63,9%).

Segons la revista Magisnet, el descens del nivell educatiu dels joves espanyols vindria motivat per la implantació del sistema educatiu LOGSE, que permet passar de curs els estudiants encara que tinguin suspensos. La generació anterior, que ara té un percentatge més elevat de titulats que la població més jove, va estudiar amb el sistema de la Llei General de l'Educació, que no permetia avançar de curs si se suspenia. Els experts només veuen possible aquesta explicació ja que la resta de factors que podrien influir s'han mantingut estables, com la inversió educativa i el número d'immigrants a les aules.

La dada, doncs, no és gens bona per al sistema educatiu del nostre país. El percentatge de joves d'entre 20 i 24 anys graduats en secundària superior és un dels indicadors més importants de la Unió Europea en matèria educativa i forma part dels objectius de Lisboa 2010 per a què tots els sistemes educatius europeus convergeixin.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal