Educació vol que l'assetjament no s'afronti per la via policial0

536 24/01/2007, 10:31       #Salut laboral,

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, sosté que la creixent tendència de les famílies de recórrer a la via policial i judicial per posar fre als casos d'assetjament escolar és més ineficaç que deixar la resolució del problema en mans dels centres educatius i els experts que treballen en els programes de convivència escolar de la Generalitat.

Maragall reclama que es confiï a les escoles la resolució dels conflictes

La conselleria sosté que la mediació redueix els casos "dràsticament"

"La millor medecina --sosté Maragall-- és la prevenció i el manteniment dels conflictes dins el món educatiu". Maragall admet el dret que assisteix els pares a recórrer als tribunals, però insisteix que els instruments de mediació i diàleg entre alumnes, professors i pares de què s'ha dotat el seu departament possibiliten que els casos d'assetjament disminueixin "dràsticament". "Les famílies han de tenir la convicció que la immensa majoria de les vegades aquests casos es resolen, i bastant ràpidament. I a més s'aconsegueix que no es repeteixin, que els nens implicats aprenguin de l'incident", va assenyalar ahir en unes declaracions a l'agència Efe.

El responsable d'Educació del Govern va afirmar que estava del tot convençut que la publicitat dificulta la lluita contra aquesta xacra, i va defensar que es combati a través dels mecanismes creats aquests últims temps pel seu departament, com la Unitat de Suport a la Convivència Escolar i els programes de mediació que s'apliquen en escoles i instituts per tallar de soca-rel conductes violentes.

RECEPCIÓ DE DENÚNCIES

Els docents que s'ocupen de la Unitat de Suport, creada el 2005 arran de l'alarma sorgida per l'augment de la violència als centres, a més de recollir les queixes o denúncies dels afectats, centren la tasca a tranquil.litzar els pares i verificar la informació facilitada, va recordar.

Malgrat les mesures de què s'ha dotat Educació, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va entregar al desembre un informe al Parlament en què reclamava que es dediquin més recursos per detectar els casos de maltractament a l'escola.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal